Yerköy'de bayrak yürüyüşü yapıldı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Ülkü Ocakları tarafından, Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesini protesto etmek için yürüyüş düzenlendi.Ülkü Ocakları Yerköy İlçe Başkanlığı organizasyonunda, sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle...

Google Haberlere Abone ol
Yerköy'de bayrak yürüyüşü yapıldı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Ülkü Ocakları tarafından, Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesini protesto etmek için yürüyüş düzenlendi.

Ülkü Ocakları Yerköy İlçe Başkanlığı organizasyonunda, sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle düzenlenen yürüyüş, cuma namazı sonrası Yerköy Molla Hüsrev cami önünde başlayarak İstasyon Meydanı'na kadar devam etti. Ellerinde Türk bayrakları ve panlartalar açarak yürüyen vatandaşlar sık sık PKK ve Abdullah Öcalan Aleyhine sloganlar attı. Yürüyüşe, MHP Yerköy İlçe Başkanı Aslan Bozkurt, Ülkü Ocakları Başkanı Selim Atik, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İstasyon Meydanında toplanan kalabalığa hitaben konuşma yapan Yerköy Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Selim Atik, Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınadı. Atik, ''Bağımsızlığımızın sembolü, milli şeref ve namusumuzun simgesi, kardeşliğimizin timsali ay yıldızlı bayrağımızın çekildiği gönderden indirilmesi, şanlı bayrağımıza yapılmış haince bir saldırıdır. Bu saldırıyı yapanlar bilmeli ki, Türklük değerlerini korumak ve savunmak uğruna yardan, anadan, serden geçebilecek milyonlarca Türk oğlu Türk vardır. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan kutsal vatanımız üzerinde hain emellere geçit yoktur." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar