Yerköy TOKİ konutlarında vatandaş kötü işçilikten şikayetçi

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 2010 yılında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 560 konutta yaşayan vatandaşlar, bazı evlerde duvarların çatladığını, fayansların dökülüp, mutfak dolaplarının düştüğünü belirterek, eksik ve kötü işçilikten şikayet.

Google Haberlere Abone ol
Yerköy TOKİ konutlarında vatandaş kötü işçilikten şikayetçi

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 2010 yılında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 560 konutta yaşayan vatandaşlar, bazı evlerde duvarların çatladığını, fayansların dökülüp, mutfak dolaplarının düştüğünü belirterek, eksik ve kötü işçilikten şikayetçi oldu.

İlçede 2010 yılında tamamlanarak teslim edilen TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar, yeni olmasına rağmen dairelerin eksikleri ile 3 yıldır uğraştıklarını ifade etti. Bazı daire sahiplerinin, dökülen fayansları, düşmemesi için koli bandı ile yapıştırdığı görülürken, bantla tutuşturulan fayansların arasındaki elektrik prizleri de tehlikeye davetiye çıkarıyor.

TOKİ sakinlerinden Fatma Sezgin, kızının yaşadığı evin mutfak dolabının düştüğünü belirterek, can kaybı olmadığına sevindiklerini söyledi. Sezgin, "Evin duvarları, boyaları hep dökülüyor. Fayanslar kabardı dökülmek üzere, en son kızım mutfağını temizledikten sonra mutfak dolabı yerinden çıkarak düştü. Allah'a şükür ki kızım ve torunum o anda mutfakta değildi. Hadi o an kızım ya da küçük torunum mutfakta olsa ve dolap üzerlerine düşseydi, bunun hesabını kim verecekti. Burada oturan bütün TOKİ sakinleri aynı sıkıntıda. Yetkililere gittik, kaymakamlığa, belediyeye, fakat hiç kimse bizimle ilgilenmedi. Bir geçmiş olsun bile, diyen olmadı. Biz devlet yetkililerimizden bu sıkıntıları gidermelerini istiyoruz. Bir şeyler yapılması için illaki can kaybı mı olması lazım." diye tepkisini dile getirdi.

Zübeyde Aslan ise "Mutfaktaki lavabonun fayansı çatlaktı, 400 liraya duvarın fayansını değiştirdim. Banyodaki fayanslar da dökülüyor fakat onu değiştiremedim. En az 2-3 bin lira masraf çıkıyor. Biz bir yandan oturduğumuz evin inşaatını yapıyoruz, bir taraftan da aylık TOKİ taksidini ödüyoruz. Taksit fiyatları da zamlandı, onu da ödemekte güçlük çekiyoruz. Keşke bankadan kredi çekip başka yerden ev alsaydık bundan iyiydi. 3 yıldır taksit ödüyoruz, daha 7 yıl ödeyeceğiz. Ödediğimiz para 120 bin lira olacak. Herkes buradaki evini satmak istiyor." dedi.

Necati Koçer ise banyonun fayanslarını düşmesin diye koli bandı ile tutturmaya çalıştığını ifade etti. Koçer, şöyle dedi: "Yukarıdan zaten akıntı da oluyor. Biz emekliyiz. 500 ile başladım şu anda 850 lira taksit ödüyorum. Devletimiz bize burda kolaylık yapmadı. Ben bu şartlarda başka yerden de ev alırdım. Çok pişmanım tavanda çatlaklıklar var. Banyo desen eline sağlık. Şimdi yaptırmaya kalksan en az 2 bin lira para lazım. Yerler aynı şekilde. Ne yapacağımızı şaşırdık. 3 yıldır bu işlerle uğraşıyoruz."

İrfan Sarpkaya da, "Tüm banyo ve mutfaktaki fayanslar dökülüyor. Üst komşumuzun dolabı düştüğünde deprem oluyor zannettik. O şekilde gürültü oldu. 618 lira ile başladım 850 liraya yükseldi. 5 yılda bu kadar yükseldi ve daha ödemelerimin bitmesine 5 yıl var. Demek oluyor ki 5 yılda bin 200 lirayı geçecek. Bu sıkıntı herkeste var. Biz devletimizden aldık, fakire fukaraya ev veriliyor diye girdik, girdiğimize pişmanım. Evin yeni olmasına rağmen eksiği hiç bitmiyor. Fayansları, dolapları, yerleri hep bunlarla uğraşıyoruz. Girdiğime çok pişmanım." şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar