'Yerel seçim atmosferinden çıkarılıp bir genel seçim havasına dönüştürüldü'

Büyük Birlik Partisi(BBP) Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, 30 Mart yerel seçimlerinin bir yerel seçim atmosferinden çıkarılıp bir genel seçim havasına dönüştürüldüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Yerel seçim atmosferinden çıkarılıp bir genel seçim havasına dönüştürüldü'

Büyük Birlik Partisi(BBP) Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, 30 Mart yerel seçimlerinin bir yerel seçim atmosferinden çıkarılıp bir genel seçim havasına dönüştürüldüğünü söyledi.

BBP Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, “Bölgemizdeki AKP’li belediyeler yaptıkları hizmet ve projeleriyle değil de Sayın Başbakan’a, Bakan’a oy ister hale geldiler.” dedi. Yaşanan seçim sürecinin yerel bir seçimden ziyade genel bir seçim ortamına dönüştürüldüğünü öne süren BBP Oltu İlçe Başkanı Dağ, “Yerel seçimler, tamamen Başbakan’ın stratejisi üzerine kurgulanan bir İstiklal Mücadelesi üzerine inşa edildi. Yani tam bir savaş hali öngörüsüyle bir yerel seçim atmosferi yaşıyoruz. Şuan yaşanan süreç tam da budur.” dedi.

Yaşanan yerel seçim sürecinin Oltu’daki AK Parti Belediye başkan adayının seçim propagandasına da yansıdığını iddia eden BBP Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, “Ne hazindir ki, AK Parti belediye başkan adayı seçmenden Sayın Başbakan ve İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala’nın adına oy istemektedir. 'Başbakanımıza, Bakanımıza sizin adınıza söz verdik. Onların yüzünü kara çıkarmayalım, boyunlarını büktürmeyelim. Sakın yanlış yapmayın' şeklinde süreci dramatize ediyorlar. Böyle bir propaganda olur mu?” şeklinde eleştiri de bulundu.

Açıklamasında “Oltu halkı adına kimseye söz vermeye hakkınız yok” diyen BBP Oltu İlçe Başkanı Hikmet Dağ, “Şimdi ilçe halkı AK Parti adayını seçmeyince Sayın Başbakan ve Bakan’a yanlış yapmış mı olacak? Bu nasıl bir seçim stratejisidir. Öyleyse ben de buradan soruyorum. İki dönem, beklentimizin çok altında bir belediye başkanlığı yapmış birisi olarak, 10’a yakın sayıda pırıl pırıl aday adayını hiçe sayarak onlardan birisini tercih etmek yerine üçüncü dönemde yeniden sizi aday olarak Oltu’ya reva görenler mi Oltu’ya yanlış yapmıştır? Yoksa, bu ilçe halkı sizi tercih etmeyince Oltulular mı, yanlış yapmış olacaktır.” dedi.

Oltu’ya son 10 yıllık AK Parti iktidarı boyunca birkaç okul ve yurt binası haricinde kazandırılan bir şey olmadığını öne süren BBP’li Dağ, “Şimdi seçimi kazanabilmek adına Sayın Bakanın Oltu’ya gelmesini de yeterli görmeyip, Sayın Başbakan’ın Oltu’ya getirilmesine çalışılmaktadır. Yaptığı hizmetlerle, hayata geçirdiği projelerle seçmenden oy istemeye yüzü olmayanlar kurtuluşu Sayın Başbakan’da Sayın Bakan’da aramaktadırlar.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar