Yerel Eşitlik Eylem Planı revize edildi

Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde düzenlenen çalıştayda, 2014-2015 yıllarını kapsayan ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın revizesi gerçekleştirildi.    İçişleri Bakanlığı...

Google Haberlere Abone ol
Yerel Eşitlik Eylem Planı revize edildi

Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde düzenlenen çalıştayda, 2014-2015 yıllarını kapsayan ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın revizesi gerçekleştirildi.

    İçişleri Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) işbirliğinde, İsveç Büyükelçiliği’nin katkılarıyla 12 ilde yürütülen ve Bursa’nın da pilot iller arasında yer aldığı Kadın Dostu Kentler Projesi devam hızla ediyor. Bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını yürüten Eşitlik Birimi tarafından ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı Revizyon Çalıştayı’ düzenlendi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM), 2 gün boyunca gerçekleştirilen çalıştaya eşitlik birimi temsilcileri, ilçe belediyeleri, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

    Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Program Koordinatörü Burcu Üzümcüler, ‘Kadın Dostu Kentler’ programı Yerel Eşitlik Eylem Planı’ süreci hakkında bilgiler verdi. Büyükşehir Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Ayşegül Öcalan ile Uzman Dr. Pelin Feymi de programda çalışma gruplarına destek verdi. Gerçekçi, uygulanabilir, sonuç odaklı ve katılımcı anlayışla gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile kentteki kadınların ve dezavantajlı grupların sorun ve ihtiyaçları tartışılarak kurumların görev ve yetkilerinin belirlenmesi sağlandı.

    Çalışmalar sonunda tüm paydaşların ortak emeği ve katkısı ile Bursa’daki kadınların yerel karar alma mekanizmalarına katılımı, kent hizmetlerinin, kadına karşı şiddet, ekonomik güçlendirme ve iş hayatı, eğitim hizmetleri ve sağlık hizmetleri alanlarında durumlarını, ihtiyaçlarını ve kurumların yapması gereken görev ve sorumluluklarını ortaya koyan ‘İl ve Büyükşehir Belediyesi Yerel Eşitlik Eylem Planı’ değerlendirildi. Eğitim, istihdam, katılım, kentsel hizmetler, şiddet ve sağlık olmak üzere altı odak alanda faaliyetlerin toplumsal cinsiyet eşitliği açısından geliştirilmesi üzerine fikir fırtınası yapılan çalıştayda, 2014-2015 yıllarını kapsayan ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın revizesi gerçekleştirildi. Yapılan çalışmanın Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı’na da yerleştirilmesi hedefleniyor. CİHAN

Yorumlar