Yenişehirli Romanlar AK Parti’den istifa etti

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Romanlar Derneği üyeleri, kendilerine söz verilmesine rağmen belediye meclisine dernek yöneticisini almadıkları gerekçesiyle AK Parti’den istifa ettiklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Yenişehirli Romanlar AK Parti’den istifa etti

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Romanlar Derneği üyeleri, kendilerine söz verilmesine rağmen belediye meclisine dernek yöneticisini almadıkları gerekçesiyle AK Parti’den istifa ettiklerini duyurdu.

Dernek adına yazılı açıklama yapan belediye meclis üyesi aday adayı Erhan Altınsoy, şunları söyledi: “30 Mart yerel seçimleri öncesi Romanlar Derneği olarak AK Parti belediye meclis üyeliği için 1 Aralık 2013 tarihinde dernek olarak belirlediğimiz Erhan Altınsoy’a resmi başvurumuzu yaptırdık. Mevcut aday Süleyman Çelik’e aday adaylığı sürecinde yaptığımız ziyarette, aday olması durumunda Romanlar Derneği’nin belirlediği bir ismi belediye meclis üyeliğine alacağını belirtti. Aradan geçen zaman süresince kendileri ile yaptığımız her görüşmede bizi oyaladı. İlk zamanlar yönetim oluşacak, gençlik kolları ve kadın kolları oluşacak, ondan sonra belediye meclis üyesi adaylarını seçeceğiz dediler.”

Taleplerini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye de ilettiklerini anlatan Erhan Altınsoy, “Kendisi de bize bunun gerçekleşmesi için çaba harcayacağını belirtti. Ancak 14 Şubat 2014 tarihinde bize söz vermelerine rağmen bizim arkadaşımızı belediye meclis üyeliğine yazamayacaklarını belirttiler. Biz Yenişehirli Romanlar olarak, artık sadece seçmek değil, seçilmek de istiyoruz. Siyasette biz de bulunmak istiyoruz. Yenişehir’in gelişmesinde biz de söz sahibi olmak istiyoruz.” dedi.

Altınsoy, 4 ay öncesinden başvurmalarına rağmen 25 kişilik belediye meclis üyeliğinde yer bulamadıklarını anlattı. Altınsoy, şöyle devam etti: “5 bin Roman vatandaşın yaşadığı, bin 500 seçmeni olan bizlere 1 meclis üyeliğini çok gören, bizim bu hizmet etme sevdamızı yok sayan AK Parti Yenişehir ilçe teşkilatını protesto ediyor ve belediye meclis üyesi aday adayı arkadaşımız ve 50 parti üyesi arkadaşımız bugün itibari ile AK Parti’den istifa ettiğimizi duyuruyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinde Yenişehirli Roman vatandaşlarımız, AK Parti’ye hiçbir şekilde oy ve destek olmayacaktır. Bize yapılan bu haksız tutumu da esefle kınıyoruz, tüm Yenişehir halkına sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.” CİHAN

Yorumlar