“Yenimahalle’nin sosyal demokratları iki sağcıyı kaldırmaz”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Yenimahalle Belediye başkan adayı Devran Kutlugün, ilçedeki sosyal demokratların, sağ seçmene yakın duran CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı ve adayı Fethi Yaşar ile eski MHP’li Mansur Yavaş’ın CHP’den Ankara Büyükşe.

Google Haberlere Abone ol
“Yenimahalle’nin sosyal demokratları iki sağcıyı kaldırmaz”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Yenimahalle Belediye başkan adayı Devran Kutlugün, ilçedeki sosyal demokratların, sağ seçmene yakın duran CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı ve adayı Fethi Yaşar ile eski MHP’li Mansur Yavaş’ın CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını kaldıramayacağını iddia etti.

Kent Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen MHP Yenimahalle adayı Kutlugün, adaylığının kesinleştiği geçen yıl haziran ayından beri bin 600 gönüllüyle birlikte ev ev dolaştıklarını söyledi. Seçimlere kadar 60 bin haneye ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Kutlugün, Türkiye’de adaylığı açıklanan ilk isimlerden olmasına karşın, diğer partilerin halen daha aday belirlememiş olmasının ilginç olduğunu belirtti.

Birebir yaptığı görüşmelerde, 17 Aralık operasyonu sonrası hükümetin yaptığı bürokrat kıyımının halkta yolsuzlukların üzerinin kapatıldığı kanaati oluştuğunu gördüğünü aktaran Kutlugün, eski dava arkadaşı Mansur Yavaş’ın CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olmasının ise kendilerine olumlu yansıyacağını iddia etti. “Yenimahalle’nin sosyal demokratları, iki sağcıyı kaldırmaz” diyen Kutlugün, CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı ve adayı Fethi Yaşar’ın sağ seçmene yakın durma çabasına işaret etti. CHP’nin Ankara adayının da eski MHP’li Mansur Yavaş olmasına Yenimahalleli sosyal demokratların tepki göstereceğini kaydeden Kutlugün, bu durumun avantajlarına olacağını vurguladı.

Yenimahalle’de 435 bin seçmen bulunduğunu hatırlatan Kutlugün, seçmenin yüzde 45’inin belli bir partiye bağlı olmayan, adayın durumuna göre karar veren özellikte olduğunu bildirdi. Seçmenin tercihini etkilemek isteyen Kutlugün, AKP adaylarının iktidar, CHP adayı Fethi Yaşar’ın da Yenimahalle Belediyesi imkanlarını sonuna kadar kullandığını iddia etti.

Partilerin aday belirleme sürecinin 17 Şubat’ta sona ereceğini belirten MHP Yenimahalle adayı Devran Kutlugün, daha önce seçilmesi halinde yapacağını duyurduğu bazı projelerin birileri tarafından göstermelik olarak bazı yerlerde uygulamaya konmak suretiyle içinin boşaltıldığını ifade etti. Kutlugün, bu sebepten projelerini 26 Ocak’ta düzenleyeceği bir basın toplantısı ile kamuoyuna ilan edeceğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar