Yenimahalle’nin lezzet şefi hünerini sergiledi

Ankara Yenimahalle Belediyesi aşçısı Ali Çok, Metro Gastro Mutfak Akademisi’nde hünerlerini sergiledi.

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle’nin lezzet şefi hünerini sergiledi

Ankara Yenimahalle Belediyesi aşçısı Ali Çok, Metro Gastro Mutfak Akademisi’nde hünerlerini sergiledi. Türkiye genelinden birçok aşçıyı İstanbul’da buluşturan akademi, Ankara’dan da Ali Çok’u davet etti.

30 aşçının marifetlerini sergilediği Mutfak Akademisi’nde Milli Şef Serkan Bozkurt da yer alarak aşçılara bilgi verdi. Bütün aşçıların aynı malzemeyi kullanarak aynı yemekleri hazırladığı akademide, Türk mutfağının yanı sıra İspanyol mutfağından örnekler sunuldu. 16 ayrı yemeğin hazırlandığı sunumlarda yemekler, damak zevkine olduğu kadar göz zevkine de hitap etti. Bir kazananın olmadığı, zengin Türk mutfak kültürünün geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla düzenlenen organizasyonda şeflere çeşitli armağanlar verildi.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar da aşçı Ali Çok ile belediye yemekhanesinde bir araya geldi. Yaşar, “Büyük bir titizlikle, personelimize birbirinden leziz yemekler yapan ustamız, bu kez marifetlerini İstanbul’da sergiledi. Aynı zamanda belediyemizi de başarı ile temsil etti. Kendisini tebrik ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar