Yenimahalle’deki sahipsiz hayvanlar bakımevine kavuştu

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, cadde ve sokaklarda bulunan, sahipsiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları için tam teşekküllü bir bakımevi hizmete açtı.

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle’deki sahipsiz hayvanlar bakımevine kavuştu

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, cadde ve sokaklarda bulunan, sahipsiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları için tam teşekküllü bir bakımevi hizmete açtı.
Macunköy mevkiine inşa edilen ve Avrupa standartlarında hazırlanan Yenimahalle Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi, 100’e yakın sokak hayvanını bir çatı altında toplayacak kapasitede yapıldı.
Yoğun katılımın olduğu bakımevi açılışına Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Hayvanları Sev ve Koru Derneği (HAYSEVKO) Başkanı Arzu Özok ve çok sayıda hayvansever katıldı.

“BARINAK AÇMAK BÜYÜKŞEHİR'İN İŞİ”

İnsana değer verdikleri kadar hayvanlara da değer verdiklerini vurgulayan Yaşar, "Barınak açmak, yasalara göre aslında Büyükşehir Belediyesi’nin işi fakat 20 yıldır bu konuda adım atılmadı. Bizler de ilçe belediyeler olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Meclis üyesi olduğum dönemde, Kızılcahamam ve Bala’da da barınak yapmak üzere karar alınmıştı ancak engellerle karşılaştık. İnsana acımayanın, hayvana acımasını beklemek gaflettir." dedi. Aileleri de sorumlu davranmaya ve duyarlı olmaya davet eden Yaşar, köpeklerin çoğunun sokak köpeği olmadığının altını çizdi. Evcil, cins köpeklerin sahipleri tarafından sıkıldıklarında ya da bakamadıklarında sokağa bırakıldığını bildiren Yaşar, "Bu hem köpek için ciddi bir uyum sorununa dönüşüyor hem de vatandaş sıkıntı çekiyor. Lütfen daha dikkatli davranalım. Sokak hayvanlarının sağlıklı yaşaması için gönüllü kuruluşlar, dernekler, belediyeler ve devlet ile ortak karar alınması gerekiyor. Her soruna imkanlarımız ölçüsünde el atıyoruz. Barınağımız, hayvanlarımızın sağlığı için her türlü ayrıntı sonuna kadar düşünülerek hazırlandı. Yeni barınağımıza sahip çıkmanızı, hayvan sevgisini insan sevgisi gibi içinizde taşımanızı diliyorum."
açıklamasında bulundu.

Başkan Yaşar’a hizmetlerinden ötürü teşekkür eden HAYSEVKO Başkanı Arzu Özok ise, Yaşar’ın hayvanlar konusunda her türlü desteği verdiğini belirtti. Daha önce Yaşar’ın barınak yapımı konusunda engellendiğini sözlerine ekleyen Özok, "Sayın Fethi Yaşar, Fevziye Köy’e barınak açmak istedi ancak engellendi. Sosyal medya üzerinden Yenimahalle Belediyesi’ne sürekli suçlama yöneltiliyor, hayvan toplandığına dair yazılar yazılıyor. Böyle bir şey kesinlikle yok, suçlamalar asılsız. Belediye ile işbirliği yaptığım için nerede, ne gibi zorluklarla karşılaşıldığını, hayvanlar konusunda ne kadar hassas davranıldığını biliyorum. Hele ki hayvanların özellikle seçim dönemlerinde siyasi araç olarak kullanılmasını kınıyorum. İnsanlara olduğu kadar, hayvanlara ve doğaya da önem vermeliyiz. Bu bakımevi için de her türlü desteği vermeye hazırız." dedi. CİHAN

Yorumlar