Yenimahalle’de imarsız bina çalışması

Yenimahalle’de yıllardır çözüm bekleyen iskansız binalar Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın çalışmaları sonucu iskanlarına kavuşmaya devam ediyor. Beş yılda 933 iskansız binaya yapı kullanma izin belgesi veren Yenimahalle Belediyesi,...

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle’de imarsız bina çalışması

Yenimahalle’de yıllardır çözüm bekleyen iskansız binalar Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın çalışmaları sonucu iskanlarına kavuşmaya devam ediyor. Beş yılda 933 iskansız binaya yapı kullanma izin belgesi veren Yenimahalle Belediyesi, 2981 sayılı İmar Affı Yasası yürürlükten kalkmadan önce ilçede iskansız bina kalmaması için kolları sıvadı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 16.05.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında, imar affı yasası 1 yıl sonra tamamen yürürlükten kalkıyor. Yeni yasaya göre aftan yararlanacak olan vatandaşların, 31.05.2015 tarihine kadar binalarının iskanlarını almaları gerekiyor. Belirtilen tarihe kadar iskan başvurularını yapmayanların bir daha iskan ve kat mülkiyeti tapusu alması söz konusu olamayacak.

BELEDİYEDEN MEKTUP VAR

Yenimahalle Belediyesi, İmar yasası için son 1 yıl uyarısını, apartman sakinlerine gönderdiği mektupla yaptı. İlçe genelinde yaklaşık 250 iskansız yapı kaldığını kaydeden İmar Müdürlüğü yetkilileri, ilçede iskansız yapının kalmayacağını, 31 Mayıs 2015 tarihine kadar başvurusunu yapan tüm iskansız binalar için gereğinin yapılacağını bildirdi.

CİHAN

Yorumlar