Yenimahalle’de engellilere destek

Yenimahalle kuran Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Güçlü Eller Engelliler Spor Kulübü Derneği açılış programına katılarak engelli vatandaşları yalnız bırakmadı.

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle’de engellilere destek

Yenimahalle kuran Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Güçlü Eller Engelliler Spor Kulübü Derneği açılış programına katılarak engelli vatandaşları yalnız bırakmadı. Programda Yaşar’a engellilere verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi de verildi.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda Güçlü Eller Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin Kurucusu ve Başkanı Muhammet Göktaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa, Başkan Yaşar’ın yanı sıra dernek üyeleri ve aileleri katıldı. Derneğin tanıtım filmiyle başlayan programda kısa bir konuşma yapan Yaşar, derneğin engelli vatandaşlara katkı yapacak faaliyetlerde bulunmasını temenni etti. Eşit yurttaş vurgusu yapan Yaşar, herkesin potansiyel bir engelli olduğunu hatırlatarak Yenimahalle Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetlerinden bahsetti. Yaşar, “2009 yılında görevi devraldığımda daha önceki yıllarda engelliler adına yapılmış hiçbir hizmetin olmadığını üzülerek gördüm. Bu nedenle engelliler konusu üzerinde özellikle durdum. İlk işim Engelliler Şube Müdürlüğü’nü kurmak oldu. Bu vesile ile engellileri sosyal hayata katacak projelere imza attık. Engelli vatandaşlarımızı belediyemiz çatısı altında istihdam ettik. Çayyolu Omurilik Felçlileri Yaşam Merkezi’ni hizmete sunduk. Yine Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezi’ni ilçemize kazandırdık. Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Tesisleri, Yenikart ve Elele projeleri de engellerimize hizmet sunan diğer projelerimizdir.” dedi.

BAŞKANA TEŞEKÜR PLAKETİ

Dernek Başkanı Muhammet Göktaş da dernekleri hakkında davetlilere bilgiler verdi. Tüm engelli sporlarını bünyelerinde bulundurmak için mücadele vereceklerini kaydeden Göktaş, sporun engellilerin hayatındaki öneminden bahsetti. Yaşar’ın engellilere verdiği desteği çok önemsediklerini kaydeden Göktaş, konuşmasının sonunda kendilerine verdiği destekten dolayı Yaşar’a ve Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birim Müdürü Selçuk Koçak’a teşekkür plaketi takdim etti.
CİHAN

Yorumlar