Yenimahalle’de el emeği kermesi

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen ‘Sevgiyle üretilmiş el emekleri şenliği’ Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle’de el emeği kermesi

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen ‘Sevgiyle üretilmiş el emekleri şenliği’ Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde başladı.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şenlik kapsamında düzenlenen ‘El Emeği’ kermesinin açılışını gerçekleştirdi. Ev hanımı ve emekli kadınlar tarafından takıdan ahşaba, keçeden el örgüsüne kadar hazırlanan el emeği ürünleri inceleyen Yaşar, bol kazanç diledi. Çeşitli şehirlerden gelen kadınlar, belediyenin de desteğiyle aile bütçesine katkı sunmak amacıyla ürettikleri el işi ürünleri Nazım’da satıyor. 15 Şubat’a kadar sürecek kermeste toplam 72 kadının ürünleri görücüye çıkacak.

KADINLARA PAZARDA YER SÖZÜ

Yoğun ilginin olduğu kermes açılışında konuşan Yaşar, kadınların ürettiklerini pazara kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Kermeste hazır ürün olmadığına değinen Yaşar, şunları söyledi: “Herkes el emeğini ortaya koyuyor. Kadınlarımızı kutluyorum. Yenimahalle Pazarı’nda kadınlarımızın ürettikleri el emeklerini satabilmesi için yer tahsis etmeyi planlıyorum. Günümüzde bir evin geçimini erkeklerle birlikte kadınlar da üstleniyor. Onlara destek olmak bizlerin görevi. Ekonomik refahın yükselmesinde katkımız olursa mutlu oluruz. Umarım emeklerinizin hakkını alırsınız.”

KADINLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Kermese katılan kadınlar, Başkan Yaşar’a sağladığı imkanlar için teşekkür ederken aile bütçelerine katkı yapabilecek olmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) tarafından da stant açılan kermeste Tülin Kaymakçı (50), sağlanan gelirin ihtiyaç sahibi kişilere bağışlanacağını dile getirdi. İlk defa bir kermeste bulunduklarını ifade eden Kaymakçı, “Başkan Yaşar’ı çok seviyoruz. Bu ilk adımdır diye düşünüyorum. Devamını da bekliyoruz. Kadına saygı gösterdiği ve her zaman desteklediği için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. CİHAN

Yorumlar