Yenimahalle’de ‘Aşk ve Barış’ çığlığı

Ankara Yenimahalle Belediyesi, usta tiyatrocu Semih Sergen’in kaleme aldığı “Mevlana Aşk ve Barış Çığlığı” adlı oyunu, tiyatroseverlerle buluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle’de ‘Aşk ve Barış’ çığlığı

Ankara Yenimahalle Belediyesi, usta tiyatrocu Semih Sergen’in kaleme aldığı “Mevlana Aşk ve Barış Çığlığı” adlı oyunu, tiyatroseverlerle buluşturdu. 800 yıl öncesinden insanlığa birleştirici ve sevgi üzerine kurulu bir dil sunan Mevlana, oyunda her yönüyle ele aldı.
Hiç eskimeyen düşünce ve fikirleriyle günümüz insanına ışık, aşk ve barış kaynağı olan Mevlana, “Mevlana aşk ve barış çığlığı” adlı oyunla anıldı. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen “reading theater” türündeki oyunu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar başta olmak üzere çok sayıda sanatsever beğeniyle izledi.

HER YÖNÜYLE MEVLANA

Semih Sergen, Süheyla Gürkan, Akın Erozan, Müjde Hayat’ın Mevlana’yı anlattığı oyunda Göktürk Arıkan danslarıyla, küçük semazen M. Enes Çetin ise sema gösterileriyle oyuna renk kattı. Ayrıca tasavvuf müziğinden ezgilerin de Başkentlilere sunulduğu oyunda, Mevlana’nın Horasan'dan Karaman'a, oradan da Konya'ya dönüşü, Şemsi Tebrizi ile tanışması anlatıldı.
Mevlana’nın Allah'a duyduğu büyük aşk ve tasavvuf anlayışının da ele alındığı oyun, izleyenlere tam anlamıyla bir huzur gecesi yaşattı. Oyunun sonunda ise Mevlana’nın öğütlerinden yola çıkılarak insanlığa sevgi ve hoşgörü mesajları verildi.

“ERENLERİN HOŞGÖRÜSÜNE MUHTACIZ”

Seyircisinden tam not alan oyun, sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunun ardından oyuncuları tek tek tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, oyundan çok etkilendiğini ifade ederek, “Günümüzde Anadolu erenlerinin insan sevgisine, kardeşlik bilincine ve hoşgörüsüne her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.
Tüm dünyanın anladığı Mevlana’yı İslam ülkelerinin yeterince idrak edemediğini söyleyen Yaşar, bu oyunun O’nun daha iyi tanınmasına vesile olmasını temenni etti.
Usta tiyatrocu Semih Sergen de Yaşar’a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmedi.
CİHAN

Yorumlar