Yenimahalle'de 23 Nisan coşkusu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için sabah erken saatlerde Belediye Başkanlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle'de 23 Nisan coşkusu

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için sabah erken saatlerde Belediye Başkanlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Törende, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, birim müdürleri, meclis üyeleri, çocuklar, aileler ve öğretmenler bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Yaşar, 94 yıl önce 600 yıllık hilafetin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kaldırıldığını ve TBMM’nin kurulduğunu bildirdi. Atatürk’ün ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek 23 Nisan’ı çocuklara armağan ettiğini vurgulayan Yaşar, “O’nu şükranla anıyorum. O gün atılan adım sayesinde bugün millet iradesini kıllanıyor. Demokrasinin tohumları da o günlerde atıldı. Bizler varlığımızı Atatürk’e ve ulusal bayramlarımıza borçluyuz ve bayramların önemini çocuklarımıza aktarmaya devam edeceğiz. Yenimahalle cumhuriyetin ilçesidir. Hukukun üstünlüğü çerçevesinde demokrasinin gerekliliklerini yerine getirmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, dünya çocuklarının barış ortamında büyümesini diliyorum.'' dedi.

NASRETTİN HOCA İLKOKULU’NDA COŞKULU KUTLAMA

Başkan Yaşar, Yenimahalle Belediye Başkanlığı’nın önünde düzenlenen törenin ardından Nasrettin Hoca İlkokulu’na giderek öğrencilerin bayram coşkusuna ortak oldu. Kutlamaya, Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Ahmet Kayhan, Nasrettin Hoca İlkokulu Müdürü Ali Küsmez’in yanı sıra çok sayıda öğretmen, veli ve öğrenci katıldı.
Coşku içerisinde şiirler okuyan, şarkı söyleyen çocuklar, sergiledikleri dans ve halk oyunu gösterileriyle büyük alkış aldı. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği Yaşar, törenin ardından çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
CİHAN

Yorumlar