Yenimahalle Kent Konseyi toplandı

Ankara Yenimahalle Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul'da Kent Konseyi Başkanlığı görevine, OSİAD Başkanı Adnan Keskin seçildi. Yenimahalle Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle Kent Konseyi toplandı

Ankara Yenimahalle Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurul'da Kent Konseyi Başkanlığı görevine, OSİAD Başkanı Adnan Keskin seçildi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Başkan Vekili Mehmet Kartal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Adnan Keskin, çeşitli kamu kurum ve kuruluş, STK, üniversite ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Divan Başkanlığı görevini Yenimahalle Kent Konseyi Genel Sekreteri Aziz Cihan Delibalta, Divan Kurulu Üyeliğini ise DİSK Genel-İş 2 Nolu Şube Başkanı Turan Kütükbaş ve Emekli-Sen 3 Nolu Yenimahalle Şube Başkanlığı temsilcisi Avni Sofuoğlu’nun üstlendiği toplantıda açılış konuşmasını Başkan Yaşar yaptı.

YAŞAR: DESTEĞE HAZIRIM

Yenimahalle Kent Konseyi’nin yeni dönemde gerçekleştireceği projeler için destek vereceğini vurgulayan Yaşar, konseyin amacının Yenimahallelinin hayatını kolaylaştırmak olduğunu belirtti. Demokrasinin tabana yayılmasında konseylerin büyük önemi olduğunu kaydeden Yaşar, “Konsey üyeleri ayrım yapmaksızın her yaştan insanın taleplerini değerlendirip projeler üretmeli. Yenimahalle Belediye Meclisi’ne sunacağınız projelerin gerçekleştirilmesi için belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Bölgemizdeki sorunları dile getirmekten çekinmeyiniz. Yenimahalle’yi tanıyan, sıkıntılarını bilen ve çalışmayı seven insanlara ihtiyacımız var” dedi.

Konsey başkanlığına getirilen Keskin, kendisine güvenen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kent konseylerinin gerek ilçeler gerekse iller için büyük önem taşıdığını dile getiren Keskin, “Kent konseyleri, bölge sorunlarını nokta atışı yaparak belirleyebilecek nitelikte oluşumlardır. Belediyenin de desteği ile her zorluğun üstesinden gelmemiz mümkündür. Görev alıyorsak hakkıyla yapmamız, çaba sarf etmemiz lazım” diye konuştu.

Avrupa Birliği projelerini Yenimahalle’ye getirmeyi hedeflediğinin altını çizen Keskin, üst düzey projeleri hayata geçirmek arzusunda olduğunu bildirdi. Türkiye’nin en büyük sorunlarından olan kadına şiddet ve istihdamla ilgili projeler üretilmesi gerektiğini düşündüğünü söyleyen Keskin, "Sayın Yaşar, İvedik ve OSTİM Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) de sınırları içinde bulunduğu önemli bir ilçede belediye başkanlığı yapıyor. Bu durumdan istifade ederek karşılıklı işbirliği içinde olmalı ve sorunları tespit etmeliyiz. Başkan Yaşar her daim yanımızda oldu, bundan sonra da olacağından şüphemiz yok." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar