Yenimahalle Kent Konseyi ilk toplantıyı yaptı

Ankara Yenimahalle Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ardından ilk yürütme kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Yenimahalle Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevine, Selçuk Sarıkaya oybirliğiyle seçildi. Toplantıya Yenimahalle...

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle Kent Konseyi ilk toplantıyı yaptı

Ankara Yenimahalle Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ardından ilk yürütme kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Yenimahalle Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevine, Selçuk Sarıkaya oybirliğiyle seçildi.

Toplantıya Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Adnan Keskin ve yürütme kurulu üyeleri katıldı. Kent konseylerinin halka ulaşmak için örnek kanallardan birisi olduğuna değinen Kartal, "Tüm yürütme kurulu üyelerinden aktif katılım bekliyoruz. Bölgemizin geleceği açısından konseyin önemi yadsınamaz. Belediye olarak hayata geçireceğiniz projeler için elimizden geldiğince destek vermeye çalışacağız." dedi.

"PROJELER FAYDA SAĞLAMALI"

Yeni dönemde Yenimahalle’yi daha ileriye taşımak için kent konseyine ihtiyaç olduğunu belirten Keskin ise, yapılacak projelerin insanlara fayda sağlaması gerektiğini vurguladı. Keskin, "Bölgemizde ihtiyacın karşılanması için belirli plan ve program dahilinde açılımlar gerçekleştirmeliyiz. Projelerin hayata geçirilebilmesi için gönüllü olarak bir araya gelen siz yürütme kurulu üyeleri ile fikir alışverişinde bulunmalıyız. Birbirimize her zaman destek olmalı, Yenimahalle Kent Konseyi’ni istenen ve arzulanan noktaya taşımalıyız." diye konuştu.

Heyecanlı olduklarını kaydeden yürütme kurulu üyeleri, Yenimahalle Kent Konseyi’nde görev almaktan gurur duyduklarını bildirdi. Toplantıda kent konseyi çatısı altında kadın, gençlik, çocuk ve engelli meclislerinin kurulması da karara bağlandı.

ÜYELERDEN YAŞAR’A ZİYARET

Toplantının ardından Yenimahalle Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret ederek toplantı hakkında bilgiler verdi. Kent konseyinin aktif çalışması gerektiğini ifade eden Yaşar, “Belediyenin eksik kaldığı ve ulaşamadığı yerlerde kent konseyi rol almalı, insanların taleplerini dinleyerek yeni projeler üretmelidir. Özellikle engelli ve çocuklarla ilgili projelerin üzerine düşülmesi gerektiğine inanıyorum. Koordineli çalışarak Yenimahalle’yi hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Yenimahalle Kent Konseyi’ne yeni dönemde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar