Yenimahalle ilçesi Ramazan’a hazır

Ankara Yenimahalle Belediyesi, Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlamak üzere çalışmalarını hızlandırdı. İlçenin dört bir yanında düzenlenecek olan mahalle iftarları ve geleneksel hale gelen Ramazan eğlenceleri ile...

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle ilçesi Ramazan’a hazır

Ankara Yenimahalle Belediyesi, Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlamak üzere çalışmalarını hızlandırdı. İlçenin dört bir yanında düzenlenecek olan mahalle iftarları ve geleneksel hale gelen Ramazan eğlenceleri ile eğlenceli ve huzurlu bir Ramazan ayı hedefleyen belediye, kuracağı iftar çadırları ile de ihtiyaç sahibi aileleri oruç ayının bereketiyle buluşturacak.

İlçede, dar gelirli aileler ile hasta ve yaşlı vatandaşlar için de gezici iftar yemeği aracı Ramazan boyunca hizmet verecek. 16 ayrı noktada verilecek olan iftar yemeklerinin yanı sıra 3 ayrı noktada iftar çadırı kurulacak. Vatandaşlar, iftarlarını yaparken düzenlenen eğlencelerle de Ramazan’ın coşkusunu hep birlikte yaşayacak.

5 YILDIZLI RAMAZAN ÇADIRLARI

Yenimahalle Belediyesi, iftar çadırlarında her türlü konforu düşündü. Artan yaz sıcaklarında oruç tutan vatandaşlar için iftar çadırlarında klima bulundurulacak. İftar saatlerini takip etmeleri için de her çadıra LCD ekran televizyon konacak.

Vatandaşlar, Hacivat-Karagöz’den meddaha, kukla gösterilerinden yarışmalara, fasıllardan animasyonlara, sihirbaz gösterilerine kadar unutulmaya yüz tutmuş eski Ramazan eğlencelerini yad edecek. Hazırlıkların her aşamasını titizlikle takip eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ramazan ayı huzurunu tüm vatandaşlarımızla birlikte yaşayacağız. Vatandaşlarımızla birlikte iftarımızı yapıp, eğlencelere katılacağız. Ramazan ayı, birlik ve beraberliğimizi en çok hissettiğimiz aydır. Hep birlikte, ayrım yapmadan huzurlu bir Ramazan ayı geçirmek adına her türlü tedbiri aldık. 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da Yenimahalle, Ramazan eğlencelerinin merkezi olacak.” dedi.

CİHAN

Yorumlar