Yenimahalle, bir günde üç açılış yaptı

Ankara Yenimahalle Belediyesi, Aşağı Yahyalar Mahallesi’nde pazar yeri, zabıta noktası ve park açılışı gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle, bir günde üç açılış yaptı

Ankara Yenimahalle Belediyesi, Aşağı Yahyalar Mahallesi’nde pazar yeri, zabıta noktası ve park açılışı gerçekleştirdi.
Yoğun katılımla gerçekleşen açılışa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal ve Gürol Karahisarlıoğlu, meclis üyelerinin yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Ankara Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Recep Ayhan ve Aşağı Yahyalar Mahalle Muhtarı Mevlüt Cengiz de katıldı.
5 bin metrekarelik alana kurulan Yahyalar Pazar Yeri ve Zabıta Noktası açılışında konuşan Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Recep Ayhan, “Başkan Yaşar ile 5 yıldır birlikte çalışıyoruz. Pazar esnafı olmam bir yana vatandaş olarak da Yaşar’a saygı duyuyorum. Her zaman bizlere destek oldu. Hizmetleri için esnafımız adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

GÜVEN İÇİNDE ALIŞVERİŞ

Yahyalar’ın imar değişikliğinin ardından daha yaşanılır bir yer haline geldiğini ifade eden Yaşar, halkın burayı tercih etmeye başladığını söyledi. Yahyalar Mahallesi’ndeki eksiklikleri hızla gidermeye çalıştıklarını kaydeden Yaşar, “Önceki pazar yeri ana cadde yanındaydı. Esnafımızın ya da alışverişe gelenlerin başına bir şey gelecek diye tedirgin oluyorduk. Vatandaşımız rahat etsin diye Aşağı Yahyalar Pazar Yeri’ni açtık. Yakında Abdurrahman Oğultürk Pazar Yeri gibi üzerini kapatacağız” diye konuştu.Pazar açılışının ardından esnafla sohbet eden Yaşar, pazardan alışveriş yaptı.

3 BİN METRELİK PARK

Hizmette sınır tanımayan Yenimahalle Belediyesi, 3 bin metrekare alana kurduğu Mehmet Rifat Börekçi Parkı’nı da halkın hizmetine açtı. Yürüyüş yolu, çocuk oyun alanı ve kamelyaların bulunduğu park, mahallenin çehresini değiştirdi.
Ankara'nın yerlisi ve müftüsü sıfatıyla anılan Mehmet Rifat Börekçi’nin adını Yenimahalle Aşağı Yahyalar Mahallesi’nde yaşatacaklarını dile getiren Yaşar, şunları söyledi: “Mehmet Rifat Börekçi, Kurtuluş Savaşı'na ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e önemli destekte bulunmuş bir din adamıdır. Türkiye’nin bağımsızlığına kavuşmasındaki etkili isimlerdendir. Adını parkımızda yaşatacağız. Pazar yeri, zabıta noktası ve parkımız herkese hayırlı, uğurlu olsun”
CİHAN

Yorumlar