Yenimahalle Belediyesi, Roman Derneği'ni yeniledi

Ankara Yenimahalle Belediyesi, Yukarı Yahyalar Mahallesi’nde Ankara Romanlar Derneği açılışını gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle Belediyesi, Roman Derneği'ni yeniledi

Ankara Yenimahalle Belediyesi, Yukarı Yahyalar Mahallesi’nde Ankara Romanlar Derneği açılışını gerçekleştirdi.
Yenimahalle Belediyesi tarafından tadilatı yapılan Romanlar Derneği’nin açılışına Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcıları Başar Bal ve Gürol Karahisarlıoğlu,Erhan Aras, meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan ve yönetimi, Ankara Romanlar Derneği Başkanı Yaşar Meşe katıldı.
Açılıştan önce mahallede yaşayan çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek tüm Romanlar, şarkılar eşliğinde coştu. Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun oynadığı Roman havası ile coşkunun tavan yaptığı açılışta konuşma yapan Ankara Romanlar Derneği Başkanı Yaşar Meşe, Yenimahalle Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.
Meşe, “Bizleri yalnız bırakmayan Başkanımız Fethi Yaşar’a Romanlar adına saygılarımı sunuyorum. Sizden önce kimse kapımızı çalıp da bir ihtiyacınız var mı diye sormadı. Bizi yok saydılar. Yaklaşık 5 yıldır Roman camiasına göstermiş olduğunuz dayanışma ve hoşgörüyle bizlerin gönlünde taht kurdunuz. Ayrıca istihdam yaratıp sorunlarımızı anında çözdünüz. Siz bizim hem ağabeyimiz hem de babamızsınız” dedi.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

Roman çocukların ilkokulda, ortaokulda, lisede yaşadıkları uyum sorunlarına değinen Meşe, “Bu dernek çocuklarımızın ve gençlerimizin sosyal alandaki uyumlarına iyi bir aracı olacaktır. Çok amaçlı eğitim alanımızın yapımında emeği geçen Başkanımız Yaşar’a çok teşekkür ediyorum. Yeni Kart ile maddi durumu iyi olmayan birçok Roman aileye de destek olmaya devam ediyorsunuz. Yaşar, Romanların abisi, babası, en büyük başkanı oldunuz. Siz bize hep destek oldunuz, bizler de daima sizin yanınızda olacağız” şeklinde konuştu.
“En büyük başkan Yaşar Başkan” sloganları eşliğinde konuşma yapan Yaşar, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Dini, dili, ırkı ne olursa olsun herkesin bir arada barış içinde yaşayabileceğini kaydeden Yaşar, “Göreve geldiğim günden bu yana eşit yurttaşlık ilkesiyle hareket ettim. Hiçbir vatandaşımızı bir diğerinden ayırmadım. Roman çocuklarımızın da kolej eğitimi alan çocuklarımız gibi eğitim alması için okullarımızda eğitim standardını yükseltmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

YAŞAR’A PLAKET

Sadece kendisine oy verenlere değil, herkese hizmet ettiğini belirten Yaşar, şunları söyledi: “Bu ülkeyi beraber kurduk, beraber yaşatmaya devam edeceğiz. Belediye bir kamu kurumu olduğu için asla siyaset yapmıyorum. Benim gibi düşünen düşünmeyen herkese hizmet götürüyorum. Sizleri bu ülkede birlikte yaşadığınız insanlardan ayrıştırmalarına, ötekileştirmelerine asla izin vermeyiniz. Bugün ancak çaresiz vatandaşına kucak açan devletler ayakta kalabilir. Derneğimiz tüm Roman halkına hayırlı, uğurlu olsun.”
Açılışın ardından Ankara Romanlar Derneği Başkanı Yaşar Meşe tarafından hizmetleri anısına Yaşar’a plaket takdim edildi.


CİHAN

Yorumlar