Yenimahalle Belediyesi ekiplerinin sel mesaisi

Ankara’da önceki gün etkili olan sağanak yağış, hayatı felç ederken vatandaşın yardımına Yenimahalle Belediyesi koştu. Belediye bünyesinde kurulan kriz timi yoğun yağmur yağışının felakete dönüştüğü bölgelerde bütün gece mesai...

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle Belediyesi ekiplerinin sel mesaisi

Ankara’da önceki gün etkili olan sağanak yağış, hayatı felç ederken vatandaşın yardımına Yenimahalle Belediyesi koştu. Belediye bünyesinde kurulan kriz timi yoğun yağmur yağışının felakete dönüştüğü bölgelerde bütün gece mesai yaptı. Özellikle Batıkent, Macunköy ve Yuva Köy’ü bölgelerini etkisi altına alan afet, apartmanların giriş katlarını ve park halindeki araçları balçığa buladı. Birden fazla cadde ve site de çamur yığını diz boyuna kadar geldi.

Sabah’a karşı tahliye çalışmalarını bitiren Yenimahalle Kriz Timi’nin ardından Park Bahçeler, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlükleri tüm gün boyunca 25 personel, kepçe, bobket, yük kamyonları, greyder ve su tankerleri ile afetten etkilenmiş bölgelerde vatandaşın yaralarını sardı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sabah erken saatlerden zarar görmüş bölgeleri gezerek vatandaşlarla konuştu. Eksikleri ve zararları tespit eden Yaşar, kurmaylarını ivedi olarak harekete geçirdi. Batıkent’te, yeni iskân verilen bölgelerde ve Yuva Köy’ünde bu tarz mağduriyetlerin bu hava koşullarında sürekli tekrarlandığını belirten Yaşar, "Artık herkesin elini taşın altına koyması gerek. Bu krizlere müdahaleler bizim sorumluluğumuzda olmamasına rağmen elimizden gelen her şeyi yaparak bir an önce yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bizim çabalarımız sadece “ağrı kesici” etkisinde artık bir an önce bu hastalığa neşter vurmalıyız. Her ne kadar bu bir afet olsa da vatandaşın mağduriyetinin bu kadar büyük olmasının sebebi olan altyapı sorunun artık bir an önce çözülmesi gerekli." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar