Yenilenen Lalegül Çarşısı törenle açıldı

Ankara Yenimahalle Belediyesi, yıllardır ilçenin en merkezi yerinde olmasına rağmen yeterli ilgi görmemesi nedeniyle atıl vaziyette bulunan Lalegül Çarşısı’nı yenileyerek tekrar hizmete sundu.

Google Haberlere Abone ol
Yenilenen Lalegül Çarşısı törenle açıldı

Ankara Yenimahalle Belediyesi, yıllardır ilçenin en merkezi yerinde olmasına rağmen yeterli ilgi görmemesi nedeniyle atıl vaziyette bulunan Lalegül Çarşısı’nı yenileyerek tekrar hizmete sundu. Belediye, çarşıdaki dükkanların dış cephelerini yenilerken, modern bayan - erkek tuvaletleri, aydınlatmalar ve otopark alanını da yeniden düzenledi. Çarşının ön tarafındaki alanı park olarak değerlendiren belediye, Lalegül Parkı’nı Yenimahallelilere kazandırmış oldu.
Yoğun katılımın olduğu açılışa, Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Gürol Karahisarlıoğlu, birim müdürleri, meclis üyeleri ve Yirmişbeş Mart Mahallesi Muhtarı Çetin Teker katıldı.
Çarşı önünü ferahlatmak amacıyla yapılan Lalegül Parkı, toplam 16 bin 500 metrekare alandan oluşuyor. Parkta süs havuzları, çocuk oyun parkı ve oturma alanları bulunuyor. Parkın girişinde ise devasa ölçülerdeki Emek Anıtı yer alıyor. Lalegül Parkı, devamında olan 23 Nisan Dünya Çocukları Parkı ve belediyeye ait veterinerlik birimine bağlanıyor.

ESNAFLAR SEVİNECEK

Kar kış demeden açılışa gelen herkese teşekkür eden Yaşar, vatandaşlarla birlikte olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Genç, yaşlı, çocuk demeden herkesin rahatça nefes alabileceği kamusal alanlar oluşturduklarını belirten Yaşar, “Bu düzenleme ile yıllardır atıl vaziyette duran çarşımız iş yapar hale gelecek. Parklar sayesinde çevredeki esnafın da kazancı artacak, yüzleri gülecek. Siyaseti bana rütbe versinler diye değil siz halkıma hizmet etmek için yapıyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
CİHAN

Yorumlar