Yenikapı'daki tarihi program başladı

Yenikapı'daki tarihi Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin resmi programı başladı. Liderlerin tek tek konuşmalar yapması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Yenikapı'daki tarihi program başladı

İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin resmi programı başladı. Program öncesi alana gelen siyasi parti liderleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan alandakileri selamladı. Alanda toplanan milyonlarca vatandaşlar sunumdan önce şehitler için bir dakikaklık saygı duruşu sonra İstiklal Marşı'na eşlik etti. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra 15 Temmuz darbe girişiminden hayatını kaybedenlerin ruhuna Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. 

Kur'an tilavetinden sonra kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şehitler için dua etti. 

DELVLET BAHÇELİ'NİN KONUŞMASINDAN 

Devlet Bahçeli kürsüye çıkarak konuşmasını yaptı. Bahçeli, kürsüye çıkışında "Büyük Türk Milleti, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın TBBM Başkanı, Sayın Başbakan Analamuhalefetinin Genelbaşkanı, Sayın Genelkurmay Başkanı, sayın sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yere göğe sığmayan bu kalabalığı selamlıyorum. Kardeşlerimi buradan kucaklıyorum. Heyecanınınız güç veriyor. Tüm Türkiye'yi hasretle kucaklıyor, hepinize sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. Bu ihtişamlı coşkudan görüyorum ki, aramzı sokulmak istenen fitenelere rağmen dik durdunuz. Al bayrağmızıa sahip çıktınız. Hainlere dersini verdiniz. Teröristlere haddini bildirdiniz. Ben de varım ve buradayım dediniz. Yıkılmadan ve ayaktayım diyerek Yenikapı'ya koştunuz, Yeni bir dirilişin müjdesini verdiniz. Bahtiyarım çünkü Türkiye'nin şahlanışınız izliyorum. Türkiye burada Millet burada, bükülümez bilek kudret burada bu meydanadır. Türkiye tüm görkemiyle yeni bir sefere Yenikapı'dan başlamaktadır. Hepinizle övünüyorum. Türk milletiyle iftihar ediyorum.

Biliniz 15 Temmuz yeni bir istila hamlesiydi. Mondros'taki yıkım planları 15 Temmuz'da yeniden ortaya çıktı. Zalimler, hainler bu kez Türk askeri kılığına girdiler. Milletin silahını millete çevirdiler. Milletin imkanlarını millete karşı kullandılar. Alim kılıklı bir terörist öfke nöbetleriyle cinayet şebekelerine Türkiye'ye vur emri verdi. İblis görünümlü bu vaiz, Türk ve Türkiye düşmanlığıyla doruğa çıktı.

FETO darbesi 620 yıl önce Kosova'da mağlup olanların yeniden ayaklanmasıdır. "

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASI

Devlet Bahçeli'den sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye çıkarak konuştu. 

LİDERLER SAHNEYE ÇIKARAK VATANDAŞLARI SELAMLADI

Miting alanına ayrı ayrı giriş yapan siyasi parti liderleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, sahneye çıkarak alandaki vatandaşları selamladı. 

TÜRKİYE'NİN 81 ŞEHRİNDEN CANLI İZLENİYOR

Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Türkiye'nin 81 şehrinde meydanlara kurulan dev ekranlardan takip ediliyor. Ankara Kızılay Meydanı, İzmir Konak Meydanı, Bursa Fomara Meydanı ve Türkiye'nin diğer şehirlerindeki meydanlarda milyonlarca vatandaş İstanbul'daki mitine katılan vatandaşlarla aynı heyecanı paylaşıyor. 

Yorumlar