Yeniden taşkın endişesi: Yarına dikkat!

Bulgaristan dağlarında eriyen karların nehir sularına karışmasıyla Meriç ve Tunca nehirlerinin debileri yeniden yükselişe geçti.

Google Haberlere Abone ol
Yeniden taşkın endişesi: Yarına dikkat!

Şubat ayı başında son 31 senenin en yüksek debisine ulaşarak muhtelif noktalarda taşkına sebep bulunan Meriç Nehri, yine yükselişe geçti. Geceden beri süratli bir yükseliş seyri işaret eden Meriç Nehri debisi, son ölçümlerde 1135 metreküp/saniye kaydedildi. Edirne'de Meriç'e karışan Arda Nehri'nin Bulgaristan'daki debisinin de normal düzeyinden 3 kat yükselmesi, taşkın riskinin artmasına yol açtı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı izahatda, Meriç'i besleyen Tunca ve Arda nehirlerinde yükselişın göze çarpan olduğunu söyledi. Gerekli tedbirlerin alındığını anlatım eden Gürkan, "İnşallah kazasız atlatırız, takipteyiz. Son taşkında tahrip bulunan Karaağaç yolunun onarımına başlamıştık. Yeniden bu çalışmanın devamı ya da ertelenmesi konusu için değerlendirme yapacağız" dedi.

Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) Başkanı Serhat Ceylan da kar erimesinin Bulgaristan barajlarındaki seviyeyi arttırdığını anlatım ederek, baraj savaklarından da gelen suların debileri yükselttiğini anlatım etti.

EDAK şekilde görevlerinin başında olduklarını belirten Ceylan, "Yarından itibaren Edirne yine bir taşkın görecek. Ben şahısların bundan sonra duyarlı bir duruma geldiğini düşünüyorum lakin gene de tedbirli olmalarını istiyoruz. EDAK şekilde ekiplerimiz hazır. Edirne Valiliği bize vazife verirse her türlü operasyonda yer alabiliriz. Ayrıca Edirne Inner Wheel Kulübü'nün arama çalışmalarında kullanılmak üzere hediye ettiği zodyak bot için de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar