Yeniçeri: Yargının hızlanması İmralı ile yapılan pazarlıkların sonucuydu

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, BDP’li milletvekillerinin tahliyesini değerlendirdi. Yeniçeri, "Yargının BDP’liler için hızlanması İmralı ile yapılan pazarlıkların sonucuydu.

Google Haberlere Abone ol
Yeniçeri: Yargının hızlanması İmralı ile yapılan pazarlıkların sonucuydu

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, BDP’li milletvekillerinin tahliyesini değerlendirdi. Yeniçeri, "Yargının BDP’liler için hızlanması İmralı ile yapılan pazarlıkların sonucuydu." dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Özcan Yeniçeri, burada yaptığı değerlendirmede BDP’li vekillerin tahliye edilmesiyle İmralı görüşmeleri arasında bağlantı kurdu. "Yargının BDP’liler için hızlanması İmralı ile yapılan pazarlıkların sonucuydu." diyen Yeniçeri, "İmralı pazarlıklarının özünde de paralel Kürt devleti yapılanması olan KCK’dan mahkum olanların tahliyesi vardı." ifadelerini kullandı. Engin Alan’ın mahkumiyetini de hatırlatan Yeniçeri, "BDP milletvekilleri için adeta seferber olan kurumlar MHP milletvekili Engin Alan için kılını dahi kıpırdatmamışlardır. BDP’li vekiller dışarı çıkarılırken Engin Alan’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için alelacele Yargıtay tarafından TBMM Başkanlığı’na yazı yazılması da manidardır. Daha açıkçası yargı bir yandan BDP milletvekillerini Meclis'e gönderirken diğer yandan Engin Alan’ın milletvekilliğinin bir an önce düşürülmesi için TBMM’ye yazı gönderiyor. Buna çifte standart uygulama denir. Bu özü itibarıyla PKK’yı dışarıya çıkartmak TSK’yı içeride tutmak anlamını taşımaktadır. Başbakan Erdoğan, TSK mensuplarına yönelik olarak açılan davaların savcısı olduğunu söylemiştir. Böylece bu davaların bakıldığı mahkemeler tam anlamıyla siyasi hesaplaşma alanı haline gelmiştir."
CİHAN

Yorumlar