Yeniçeri, MKE patlamasını TBMM'ye taşıdı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. 19 Haziran 2014 tarihinde Makine Kimya Endüstrisi (MKE)...

Google Haberlere Abone ol
Yeniçeri, MKE patlamasını TBMM'ye taşıdı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

19 Haziran 2014 tarihinde Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Elmadağ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama meydana geldiğini ve 3 işçinin yaralandığını dile getiren Yeniçeri, "Hatırlanacağı üzere, aynı fabrikada geçtiğimiz yıl yaşanan benzer bir kazanın ardından 2 vatandaşımız yaşamını yitirmiş idi. 25 Mart 2013 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’e 21025 Esas Numaralı yazılı soru önergesinde MKE fabrikalarında meydana gelen iş kazalarına ilişkin sorular yanıtlanmadığı gibi daha sonra meydana gelen kazalar bahse konu soru önergesinde işaret edilen iş güvenliği önlemlerin alınmadığını göstermektedir. Öte yandan, bugün (19 Haziran 2014) Elmadağ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlama ilgili başta iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığı, kaza sonucu yaralanan işçilere yanmaz elbise verilmediği görgü tanıkları tarafından ifade edilmektedir. Ayrıca, patlamanın meydana geldiği kısım ile ilgili müfettişlerce hazırlanan iş güvenliği raporunun bahsi edilen kısmın iş güvenliği standartlarını sağlayana kadar kapatılması gerektiği yönünde rapor bulunduğu gibi ciddi iddialar vardır." dedi.

YENİÇERİ, ŞU SORULARI YÖNELTTİ

19 Haziran 2014 tarihinde Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Elmadağ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamanın nedenleri nelerdir?

19 Haziran 2014 tarihinde Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Elmadağ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlama 2002 yılından bu yana MKE’ya bağlı kurum ile kuruluşlarda meydana gelen diğer kaza ve patlamalar ile hangi ortak özelliklere sahiptir?

19 Haziran 2014 tarihinde Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Elmadağ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlama sırasında yaralanan işçilerimizin kaza anında yanmaz elbise giymediği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Yansıtıyorsa, anılan işçilere yanmaz elbise verilmeme gerekçeleri nelerdir?

19 Haziran 2014 tarihinde Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Elmadağ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamanın yaşandığı kısımda tüm vardiyalar dahil olmak üzere çalışan personelin sayısı kaçtır?

19 Haziran 2014 tarihinde Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Elmadağ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlamanın meydana geldiği kısımda çalışan işçilerce kullanılmakta olan yanmaz elbise sayısı 19 Haziran 2014 itibarı ile kaç adettir?

Geçtiğimiz yıl yine Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Elmadağ Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen bir önceki patlamanın ardından müfettişlerce bugün (19 Haziran 2014) patlama yaşanan kısım ile ilgili iş güvenliği bakımından olumsuz raporu verilmesine ve burada iş güvenliği bakımından tespit edilen eksiklikler giderilmeden faaliyete geçilmemesi yönünde bir rapor verildiği; ancak bu eksiklikler giderilmeden bahsi geçen bölümde faaliyete başlandığı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Yansıtıyorsa, müfettiş raporuna rağmen anılan kısmın yeniden faaliyete geçme emri kim ve kimler tarafından verilmiştir? Bu kimseler hakkında yapılan işlemler nelerdir?

CİHAN

Yorumlar