Yenibosna saldırısını yine malum paravan örgüt üstlendi

Terör örgütü PKK şu ana kadar yaptığı gibi, yine sadece sivillerin zarar gördüğü saldırıyı TAK isimli taşeron örgüte yıktı

Google Haberlere Abone ol
Yenibosna saldırısını yine malum paravan örgüt üstlendi
Sonhaberler / Haber Merkezi

Terör örgütü PKK, şu ana kadar sivillerin zarar gördüğü terör saldırılarında yaptığı gibi Yenibosna saldırısı için de aynı şeyi yaptı. Örgüt, sadece sivillerin zarar gördüğü Yenibosna saldırısını TAK isimli paravan örgüte havale etti. Terör örgütü Ankara ve İstanbul'da daha önce de sivillerin zarar gördüğü ve büyük tepki çeken saldırılarını da TAK isimli taşeron örgütün üzerine atmıştı. 

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde Yenibosna semtinde dün meydana gelen terör saldırısını PKK'nın paravan örgütlerinden TAK üstlendi. Motosiklete yüklenen bombayla düzenlenen saldırıda 10 vatandaş yaralanmıştı.  

ŞÜPHELİLER GÖZALTINDA

Alçak saldırıdan sonra İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşturulan özel ekip bombacı teröristin İstanbul dışına çıktığını tespit etti. PKK’lı bombacı ve yanındaki kişilerin bulunduğu otomobil Aksaray ilinde, İstanbul’dan gelen özel ekip tarafından durduruldu. TEM ekipleri araçta bulunan bombacı ve diğer 2 kişiyi gözaltına aldı. Bombacının üzerinde çıkan kimliğin sahte olduğu belirlendi. Polis ekipleri otomobilde yaptığı aramalarda ’Glock’ marka bir tabanca ele geçirdi. 

Yorumlar