"Yeni yılda temennimiz siyasi ve ekonomik istikrarın devamı"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yeni yılda en büyük beklentilerinin siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesi olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
"Yeni yılda temennimiz siyasi ve ekonomik istikrarın devamı"

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yeni yılda en büyük beklentilerinin siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesi olduğunu belirtti.

    Konukoğlu, yayımladığı mesajında, bir yılı daha geride bırakırken Türkiye ve Gaziantep adına daha güzel gelişmelerle geçmesini ümit ettikleri 2014 yılını karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, yeni yılın tüm insanlığa barış, huzur ve ekonomik refah getirmesini diledi.

    Türkiye’nin, küresel belirsizlik ortamına rağmen 2013 yılında olumlu bir görünüm sergilediğini vurgulayan Adil Konukoğlu, ekonominin 9 aylık büyümesinin beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini, güçlü kamu maliyesine ve sağlam bankacılık sistemine, yüksek sanayi üretim kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

    Diğer yandan, cari açık sorunu, dış finansman ihtiyacı, yüksek enflasyon ve işsizlik, istikrarsız kur, çevre ve bölge ülkelerdeki belirsizlik ortamının üzerinde durulması gereken riskler arasında bulunduğuna işaret eden Konukoğlu, mevcut risklerin iyi yönetilmesi gerektiğini ifade etti. 2014 yılında yerel seçimlerin ve cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını anımsatan Konukoğlu, bu dönemde istikrarın bozulmaması ve ekonomi yönetimince mali disiplinden taviz verilmemesi gerektiğini ifade etti.

    "SİYASİ VE EKONOMİK İSTİKRAR EN ÖNEMLİ FAKTÖR"

    GSO Başkanı Konukoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Türkiye 2014 yılında hem siyasete hem ekonomiye odaklanacak. Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi önemli gündem maddesi olacak. Küresel ekonomide ise ılımlı bir büyüme ve iyileşme süreci bekliyoruz. En büyük ihracat pazarımız Avrupa’nın durgunluktan çıkması dış talebimizi artıracaktır, fakat Amerikan Merkez Bankası’nın parasal genişlemeyi azaltmaya başlaması Türkiye ekonomisini olumsuz etkileyecektir. Bu koşullar altında yeni yılda en büyük temennimiz, ülkemizde siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesidir. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye’nin yapısal reformları hızla tamamlaması gerekiyor. Türkiye’nin uzun dönemde hızlı ve istikrarlı bir şekilde büyüyebilmesi için; üretim ekonomisine odaklanması, reel sektörün rekabet gücünü daha fazla artıracak politikalar uygulaması, katma değeri yüksek mallar üretmesi, teknolojiyi geliştirmesi, Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vermesi, gelir dağılımını düzeltmesi, tasarrufu ve verimliliği artırması gerekiyor.’’

    "GAZİANTEP BÜYÜME HIZINI ARTIRACAK"

    Türkiye’de örnek gösterilen marka şehir konumuna yükselen Gaziantep’in, 2013 yılında iyi bir dönem geçirdiğini anlatan Konukoğlu, 2014 yılında büyümede hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. GSO olarak da kenti geleceğe taşıyacak önemli projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Gaziantep’in, 2014 yılında büyüme hızını ve ihracat gücünü artıracağına inanıyoruz. Cumhuriyetimizin 100'ncü yılı için kendimize koyduğumuz; 30 milyar dolarlık ihracat yapma, 350 bin kişiye istihdam sağlama, gümrük kapısı olan her ülkelere ihracat gerçekleştirme, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü olma, en az 20 ulusal ve uluslararası marka yaratma, üniversite-sanayi işbirliğinde ülkemize model olma hedefimize ulaşmak için heyecanla ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Hükümetimiz bizim önümüzü açtıkça biz de işadamları olarak daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat sağlayarak ülkemizi 2023 hedeflerine ulaşmasının güvencesi olacağız." CİHAN

Yorumlar