Yeni savcı görevlendirilmesi usulde yer almıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yolsuzluk ve rüşvet soruşturması dosyalarına iki yeni savcı görevlendirmesinin usulde yer almayan bir işlem olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni savcı görevlendirilmesi usulde yer almıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yolsuzluk ve rüşvet soruşturması dosyalarına iki yeni savcı görevlendirmesinin usulde yer almayan bir işlem olduğu belirtildi. Normalde dosyaya bakan savcının, iş yükünün fazla olması durumunda yardım istemesi üzerine yeni savcı görevlendirmesi yapılması gerektiği ifade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında iki savcının yanına iki yeni savcı daha görevlendirilmişti. Yeni görevlendirilen savcıların her iki savcıdaki dosyalara da bakacağı açıklanmıştı. Başsavcı Turan Çolakkadı’nın imzasını taşıyan bir yazıda da, “ Mukteza tayininde ve herhangi bir hususta hukuki ihtilaf olduğu taktirde görevli 3 cumhuriyet savcısından ikisinin imzasıyla işlem yapılacaktır” denildi. Basında yer alan haberlerde soruşturmaya müdahale anlamı taşıdığı belirtilen bu uygulamanın usulde yer almadığı kaydedildi.

Normalde ise soruşturmayı yürüten savcının, iş yüküne göre destek istemesi durumunda yardımcı savcı görevlendirilmesi gerektiği kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar