Yeni otogar pahalı olunca ÇAŞTİ açtılar

Mersin'de yeni otogarı pahalı bulan otobüs firmaları Çadır Otogar (Çaşti) Açtı

Google Haberlere Abone ol
Yeni otogar pahalı olunca ÇAŞTİ açtılar

Mersin'de yeni otogardaki fiyatları yüksek bularak gitmeme kararı saha ve eski otogar karşısında çadır otogar kurarak hizmet sağlayan otobüs firmalarının temsilcileri dün kaldırdıkları çadırları bugün yine kurdu.

Mersin'de yeni otogardaki fiyatları yüksek bularak gitmeme kararı saha ve eski otogar karşısında çadır otogar kurarak hizmet sağlayan otobüs firmalarının temsilcileri dün kaldırdıkları çadırları bugün yine kurdu. Otobüs firması temsilcileri Çadır Şehirlerarası Terminal İşletmesi (ÇAŞTİ) ismini verdikleri çadır otogar için kurbanlar kesip kurdelalı açılış töreni gerçekleştirdi.

Yeni açılan Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki (MEŞTİ) 

fiyatları yüksek bularak girmeme kararı saha Mersin'deki otobüs firmalarının temsilcileri, eski otogarın karşısına çadır otogar kurarak yolcuları buradan Tarsus Otogarı'na taşımaya başlamıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin şikayeti üstüne dün polislerle karşı karşıya gelmek istemeyen otobüs firmalarının temsilcileri çadırları kendi elleri ile söktü. 
Otobüs firmalarının temsilcileri bugün ise ÇAŞTİ ismini verdikleri çadır otogarı yine açtı. Çadır otogarın açılışı için kurbanlar kesip kurdelalı ve havai fişekli açılış töreni gerçekleştirildi. 

Mersin Şehirlerarası Otobüs ve Yazıhane İşletmecileri Derneği Genel Sekreteri Veli Tol yaptığı izahatda yeni otogara gitmemelerinin tek nedeninin yüksek maliyetler olduğunu söyledi.

Yüzde 600'lere bin 200'lere varan bir noktada ulaştırma sahasının temsilcileri şekilde bu fiyatları kaldıramayacaklarını anlatım eden Tol o otogara taşınma noktasında bir duruşlarının olmasının olasıdır olmadığını kaydetti.

Çadırı yine açmaları meselesinde da bilgi sağlayan Tol, "Burada olmamızın sebebi o gün geldi çadırımızı tepemize yıkmaya çalıştı. Ama bizler burada onun bu halkı istese bile çekmek istediği bölgeye girmeyeceğimiz noktasında lazım emniyet mensuplarımız, gerekse mülki amirimizi noktasında hiçbir süre Burhanettin Kocamaz'ın çekmek istediği bölgeye girmedik, girmeyeceğiz. Onun oyununa gelmedik gelmeyeceğiz" diye konuştu.

Burada bulunmalarının tek nedenini halkı mağdur etmemek olduğunu anlatım eden Tol, "Zar zor otobüs sektörünü işletmeye çalışan kululuş malikleri kıymetli dostlarımızın bütün mesuliyeti üstüne alarak Tarsus'tan arabalarını kaldırmaktadırlar. Buradan bedava şekilde halkımızı Tarsus'a nakil noktasında bir gayretleri var" diye konuştu.

Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı ise eski otogarda işletmecilik yapanların yüksek karlar ettiği anlamında izahatlar oluşturan yeni otogarın kululuş yetkililerini istedikleri kanalda açık oturuma çağrı etti. "Donelerini alsınlar bizde alalım" diyen Avcı "Bu otogarda işletmecilik yapanların yüzde 50'sinden fazlasının yıllık karı 20 bin ile 60 bin lira arasındadır. Ben bunu ispatlarım. Onlarda dediklerini ispatlasınlar. O iddialarını ispatlasınlar bütün mal varlığımızı onlara bağış ediyoruz. Belediyeye bağış ediyoruz." halinde konuştu. 

Konuşmaların arkasından kurdela ve kurbanların kesimi ve havai fişek gösterileri altında ÇAŞTİ'nin açılışı yapıldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar