Yeni nüfus tahminleri öğretmen azaltmalarını etkileyebilir

Baden-Württemberg Eyaleti Yeşiller-SPD Koalisyon hükümetinin tasarruf planı dahilinde öğretmen kadrolarını azaltması ile ilgili yeni tartışmalar gündeme geliyor. Zaman zaman koalisyon ortaklarını da karşı karşıya getiren konu, bu defa da...

Google Haberlere Abone ol
Yeni nüfus tahminleri öğretmen azaltmalarını etkileyebilir

Baden-Württemberg Eyaleti Yeşiller-SPD Koalisyon hükümetinin tasarruf planı dahilinde öğretmen kadrolarını azaltması ile ilgili yeni tartışmalar gündeme geliyor. Zaman zaman koalisyon ortaklarını da karşı karşıya getiren konu, bu defa da belirlenen periyotta nüfusun ve buna bağlı olarak öğrenci sayısının artacağı tahmini ile yeni bir boyut kazandı. İstatistikçilere göre, Eyalet İstatistik Dairesi’nin nüfus artışı ile ilgili 2010 yılındaki tahminlerden daha fazla bir nüfus artışı olacak. Bu öngörü daha önce Eyalet Kültür Bakanı Andreas Stoch tarafından da dile getirilmişti. Bazı istatistikçiklere göre 2020 yılında eyalet genelinde 1 milyon 165 bin civarında öğrenci olacak. Buna göre öğrenci sayısı İstatistik Dairesi’nin 2010 yılındaki nüfus artış tahmininden 31 bin daha fazla olacak.

SPD Meclis Grup Başkanı Claus Schmiedel ise 2020 yılına kadar 2010 yılında İstatistik Dairesi’nin tahmin ettiğinden 70 bin civarında fazla öğrenci olacağını belirtti.Schmiedel’in öne sürdüğü rakamlar dikkate alındığında ise 2020 yılına kadar fazladan 3 bin 500 öğretmene ihtiyaç duyulacak. Eyalet Başbakanı Winfired Krestchmann 2020 yılına kadar öğretmen kadrolarında 11 bin 600 azaltmaya gidilmesi ile ilgili planın aşağıya doğru yeniden revize edilmesi gerekliliğine işaret etti.

Geçen yıl öğretmen kadrolarında1000 kişilik azaltma yapan Baden-Württemberg Eyalet Hükümeti, bu yıl da kadroyu bin 200 kişi daha azaltacak. Yeşiller-SPD koalisyon hükümeti yaklaşık 100 bin olan öğretmen kadrosunu 2020 yılına kadar 90 binin altına indirmeyi planlıyor.

CİHAN

Yorumlar