Yeni memurlara eğitim semineri

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde sözleşmeliyken kadroya geçerek memur olan 234 personele eğitim semineri verildi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni memurlara eğitim semineri

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde sözleşmeliyken kadroya geçerek memur olan 234 personele eğitim semineri verildi.

Seyhan Oteli’ndeki seminerin ilk gününde ‘yazışmaya yönelik prosedür’ konusunda bilgi verildi. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Güllü Bakır’ın açılış yapmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, memur olan personeli kutlayarak, seminerden en iyi şekilde yararlanmaları önerisinde bulundu. Yazıyla insanların isteklerini anlatmasının önemine değinen Zihni Aldırmaz, “Bu eğitim süreci çok önemli. Özveriyle dinleyin, not alın ve size aktarılan bilgilerden yararlanın.” dedi. Zihni Aldırmaz, seminerde anlatılanları kalıcı olması açısından kitaplaştıracaklarını belirterek, seminerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Katılanları kutlayan Zihni Aldırmaz, Türkiye’de ilk kez Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yeni memurlara eğitim semineri verdiğine de dikkat çekti. Zihni Aldırmaz’ın konuşmasının ardından eğitim seminerine geçildi. Yeni memurları bilgilendiren Maliye Bakanlığı eski Başkontrolörü ve SGK eski Kurumsal Gelişim Daire Başkanı Eğitmen Erkan Karaaslan, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin doğru ve çabuk karar veren bir kurum olduğunu belirterek, “Bu eğitim semineri bunun bir göstergesi” ifadesini kullandı.

Bir süre önce kamu kurumlarında 20 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçtiğini hatırlatan Erkan Karaaslan, “Bu personel gelecekte belediyelerde yönetici olacak. Uzun süredir belediyeler memur almıyordu. Belediyelerin gelecekteki kadroları konusunda endişeye kapılıyorduk. İleride belediyelerin kimler tarafından yönetileceğini merak ediyorduk. Sözleşmeli personelin kadrolu olmasıyla belediyeler bir nefes aldı. Ancak bu personelin donanımlı olması gerekiyor. Bu açıdan bu tür eğitim seminerleri çok önemli.” dedi.

Erkan Karaaslan, ‘yazışmaya yönelik prosedür’ konusunda bilgi verdi, açıklamalarının ardından soruları yanıtladı. Eğitim seminerine daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.

CİHAN

Yorumlar