Yeni Meclis başkanı üçüncü turda seçildi

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan başkanlık seçimlerinin ilk iki turu sonuçlandı. İlk iki turda adaylardan hiçbiri üçte iki çoğunluğu elde edemeyince seçimler üçüncü tura kaldı. Üçüncü turda ise İsmail Kahraman 289 oy alarak yeniden seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Meclis başkanı üçüncü turda seçildi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Meclis Genel Kurulu'nda yapılan üçüncü tur oylamada İsmail Kahraman yeniden başkan seçildi. Kahraman 289 oy aldı. 

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı seçimi için TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Yoklamanın ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve 15 milletvekili yerinden söz aldı. TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutlayarak, yeni seçilecek Meclis Başkanı'ndan, TBMM içinde çocuk hakları ihtisas komisyonu kurulmasına öncülük yapmasını istedi. Bahçekapılı, aday isimlerini okudu. Genel Kurulda daha sonra 26. Dönem. 2. Devre için Meclis Başkanlığı seçimine geçildi. 

3. turda AK Parti'nin adayı İsmail Kahraman, 289 oyla yeniden Meclis Başkanlığı'na seçildi. CHP'nin adayı Zekeriya Temizel 124, MHP'nin adayı Celal Adan 36, HDP'nin adayı Selma Irmak 37, İYİ Parti'nin adayı Yusuf Halaçoğlu ise 7 oy aldı. 

İLK TUR

İsmail Kahraman  260
Zekeriya Temizel 113
Selma Irmak 39
Celal Adan 40
Yusuf Halaçoğlu 6
Tamer Dağlı   38

İlk turda 367 aranıyordu. Bu çoğunluk sağlanamadığı için 2. tur oylamaya geçildi. 2. turda da 367 çoğunluk aranacak. 

İKİNCİ TUR

İkinci tur oylama sona erdi.  

İsmail Kahraman  257 
Zekeriya Temizel  122
Selma Irmak  38
Celal Adan  40
Yusuf Halaçoğlu  7
Tamer Dağlı  37

Bu turda da 367 bulunamadığı için oylamada 3. tura geçildi. Tamer Dağlı, 3. tur oylama öncesi Meclis Başkan adaylığından çekildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELGRAFI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlığına yeniden seçilen İsmail Kahraman'ı tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Kahraman'a bir telgraf göndererek tebrik etti, başarı dileklerini iletti.

KAHRAMAN'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

İsmail Kahraman, yeniden Meclis Başkanı olarak seçilmesinin ardından yaptığı konuşma "Değerli milletvekilleri sizleri ve necip milletimizi saygı ile selamlıyorum. 26. yasama döneminin 2. devresi için TBMM Başkanlığı'na tekrar seçerek şahsıma gösterdiğiniz teveccühe teşekkürümü sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını saygı ile selamlıyorum. 26. yasama dönemi siyasi tarihimizde müstesna bir yere sahip olacaktır. FETÖ örgütünün kullanılması ile devletimiz yok edilmekle karşı karşıya geldi. Milletimizin kalbi Meclisimizin savaş uçakları ile bombalandı, helikopterlerle ateş altına alındı. Milletimiz parti farkı gözetmeksizin, milli birlikte ve kardeşlik ruhu ile meydanları doldurdu. Millet ve devlet düşmanlarından adalet önünde hesap sorulmaktadır. Ay yıldızlı bayrağımızı indirtmeyiz. Bayrağımızdaki kırmızı renk ceddimizin kanıdır. Hepimizin payı vardır.  Dostluğumuzu ve kardeşliğimizi toplumun karşısında da sergilemeliyiz. Dostluk önce insanın kendisi ile barışık olması ile başlar." dedi.

Yorumlar