Yeni İçişleri Bakanları Konferansı Dönem Başkanı Ralf Jaeger oldu

Almanya'Da İçişleri Bakanları Konferansı’nın yeni dönem başkanlığını KRV İçişleri Bakanı Ralf Jaeger devraldı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni İçişleri Bakanları Konferansı Dönem Başkanı Ralf Jaeger oldu

Almanya'Da İçişleri Bakanları Konferansı’nın yeni dönem başkanlığını KRV İçişleri Bakanı Ralf Jaeger devraldı. Dönem başkanlığını Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius’dan devralan Ralf Jaeger, bu görevi üstlenmekten büyük gurur duyduğunu ve meslektaşları ile geçireceği yeni dönemden umutlu olduğunu ifade etti.

Düsseldorf hükümet binasında gerçekleşen basın toplantısında hedeflerini anlatan Jaeger şöyle konuştu: “Yurtdışından gelen organize hırsız gruplarına karşı daha kararlı, futbolda şiddete karşı daha sert, Selefilik ve ırkçılık gibi aşırı gruplara tavizsiz ve vize sorunu çeken vatandaşlara daha faydalı olmak istiyoruz. Özellikle futbolda şiddete karşı bütün Almanya olarak ortak planlar ve hareket biçimleri tasarlamak istiyoruz. Her türlü ırkçılığın kökünü kurutup gençlere bu kesimlerden kurtulma şansları sunmayı hedefliyoruz.”

Geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalardan övgü dolu sözlerle bahseden Jaeger, görevi devraldığı Pistorius’a teşekkür etti. Bir gazetecinin sorusu üzerine futboldan para kazanmak ve devletin kasasını veya başka kasaları doldurmak gibi bir niyetleri olmadığını söyleyen bakan, “Bizim derdimiz holiganları ve Nazileri sahalarımızdan uzak tutmak ve dolayısıyla statlarda polis ihtiyacını azaltmak. Bu polisler maç yüzünden şehrin genelinde eksik oluyor. Bremen eyaletinin futbol takımlarına polislerin masrafını karşılatma teşebbüsünün uygulanacağını zaten tahmin etmiyorum.” dedi.
CİHAN

Yorumlar