Yeni fikirler ‘Kuluçka Merkezi’nde hayat bulacak

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark bünyesinde, yeni fikirler ve genç girişimcilere destek olmak amacıyla oluşturulan ‘Kuluçka Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni fikirler ‘Kuluçka Merkezi’nde hayat bulacak

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark bünyesinde, yeni fikirler ve genç girişimcilere destek olmak amacıyla oluşturulan ‘Kuluçka Merkezi’nin açılışı yapıldı. YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek açılışta yaptığı konuşmasında, ülke ekonomisinin gelişmesinin inovatif ve katma değeri yüksek ürünler geliştirmekten geçtiğini söyledi.

YTÜ Yıldız Teknopark A.Ş. tarafından ileri teknolojiye dayalı yeni fikirler ve genç girişimcilere deksek olmak amacıyla oluşturulan 'Kuluçka Merkezi’nin açılışı üniversitenin Davutpaşa Yerleşkesi’nde yapıldı. Öğrenci, akademisyen ve genç girişimcilerin yanı sıra açılışa YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de katıldı. Yüksek, açılışta yaptığı konuşmada AR-GE faaliyetlerinin önemi üzeninde durdu. İsmail Yüksek, inovatif ve katma değeri yüksek ürün elde etmenin ülke ekonomisi açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Türkiye’de çok büyük bir potansiyel olduğuna dikkat çeken Yüksek, üniversite ile sanayi kuruluşlarının yanı sıra üniversite ve firmaların kendi aralarında da güç birliği yapması gerektiğinin altını çizdi. Yüksek, özellikle yazılım sektörü üzerinde durularak ilerleme kaydedilebileceğini belirtti. Kuluçka Merkezi ve benzeri yerleri Türkiye’nin geleceği olarak gördüğünü ifade eden Yüksek, sanayi kuruluşlarının da AR-GE’ye yatırım yaparak bundan para kazanmayı öğrenmesi gerektiğini dile getirdi. Açılışı gerçekleştirilen merkezin daha başlangıç olduğunu aktaran İsmail Yüksek, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde de Teknopark inşaatlarının devam ettiğini ve burada da kuluçka merkezleri açmayı planladıkları bilgisini verdi.

Kuluçka Merkezi’nden destek alan genç girişimcilerden Ahmet Özkan, herkesin çok heyecanlı olduğunu ifade ederek merkezin ilerideki başarıların ilk adımı olacağını söyledi. Genç girişimciler olarak dışarıda yalnız kaldıklarını ve zorluklarla karşılaştıklarını belirten Mehmet Gür ise burada kendilerine büyük destek verildiğini vurguladı. Diğer genç girişimler de açılışı yapılan merkezin kendilerine verdiği destek için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından bir de dans gösterisi yapıldı. Kurdele kesimiyle de sonra da Kuluçka Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ve teknolojik ürünler geliştirmekte olan 35 firmaya Kuluçka Merkezi’nde Teknopark tarafından; ofis, kuruluş masrafları, genel giderler, yatırımcılara erişim ve mentörlük hizmetleri gibi konularda destek verilecek.




CİHAN

Yorumlar