"Yeni doğan bebekler 3. aydan itibaren çocuk gelişim ünitesine gelmeli"

Yozgat Devlet Hastanesi Çocuk Gelişim Uzmanı Özben Ceylan Taşkın, 0-6 yaş ve yetişkin çocukların gelişim süreçlerinin takip edilmesi gerektiğini belirterek, ailelerin, özellikle yeni doğan bebeklerini 3. aydan itibaren mutlaka çocuk gelişim...

Google Haberlere Abone ol
"Yeni doğan bebekler 3. aydan itibaren çocuk gelişim ünitesine gelmeli"

Yozgat Devlet Hastanesi Çocuk Gelişim Uzmanı Özben Ceylan Taşkın, 0-6 yaş ve yetişkin çocukların gelişim süreçlerinin takip edilmesi gerektiğini belirterek, ailelerin, özellikle yeni doğan bebeklerini 3. aydan itibaren mutlaka çocuk gelişim ünitesine getirmeleri gerektiğini söyledi.

Yozgat Devlet Hastanesi'nde 7 yıldır sağlık hizmeti veren Çocuk Gelişim Ünitesi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Aileler, yeni doğan 0-6 yaş grubu çocukları yanı sıra büyük çocuklarını da Çocuk Gelişim Ünitesi'ne getirerek gelişim sürecini takip ediyor. Çocukların, hastane ortamından korkmaması için gelişim ünitesinde bulunan oyun parkında oynayarak eğlenmesi de sağlanıyor ve gerekli testten geçiriliyor.

Çocuk Gelişim Uzmanı Özben Ceylan Taşkın, yaptığı açıklamada, erken tanının erken tedavi açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, ailelerin çocuklarını gelişim ünitesine getirmesi için illa bir rahatsızlığı olması gerekmediğini belirtti. Taşkın, "Ailelerimiz buraya gelebilmeleri için illa çocuklarının bir şikayeti olmasına gerek yok. Sadece ben çocuğumun gelişimini merak ediyorum diyerek gelebilirler. Bir rahatsızlığın tedavisinde erken teşhis çok önemlidir. Bu sayede tedavisi yani iyileştirilme süreci de o kadar kısa sürebilir. Böyle şeyler asla ihmale ya da sonraya bırakılmamalıdır. Çünkü erken tanı ve erken teşhis çok önemlidir. Anne babalar olarak etiketlendirmekten kaçınıyoruz. Çocuklar konuşamıyorsa annesine çekti, babasına çekti ya da bir yakınına çekti, onlar da geç konuşmuştu diyoruz. Veya doktora getirmek yerine türbelere götürüyoruz." dedi.

Yeni doğan çocukların bir yaşında anne ya da baba demesi gerektiğini söyleyen Taşkın, "Yeni doğan bir çocuğun 12 ay içerisinde en azından anne ya da baba demesi gerekir. Daha önce yaşadığımız bir olayda; bir çocuğumuz 4 yaşına kadar konuşmamış. Aile doktora getirmediği için işitme kaybı olduğunu tespit ettik. Bu sebeple ailelerin doğumun 3. ayından itibaren çocuklarını, çocuk gelişim ünitesine getirmesini istiyoruz. Buraya getirmek için bir şikayet olmasına gerek yok. Aileler çocuklarının gelişimini takip etmek için gelsinler. Erken tanı erken tedavi demektir. Bu yüzden buna dikkat edelim.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar