Yeni bir göktaşı dünyaya yaklaşıyor

NASA tarafından iki yıl önce keşfedilen bir göktaşı şu an dünyaya yaklaşıyor. Ancak göktaşının 5 martta dünyayı teğet geçmesi bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
Yeni bir göktaşı dünyaya yaklaşıyor

Asteroid 2013 TX68'in 5 Mart'taki Dünya'ya yaklaşması sırasında gezegenimize çarpması muhtemel değil. Ancak bu asteroid, görülebilecek kadar yakınımızdan geçecek.

Nasıl bir görüntüyle karşılaşacağımız ise asteroidin izleyeceğe yola bağlı. NASA araştırmacıları şu anda asteroidin yolunu bulmaya çalışıyor. Buna göre en muhtemel yol 1 milyon 610 bin kilometre uzağımızdan geçiyor gibi görünüyor. Ancak asteroidin çok daha uzaktan 14 milyon 484 bin 096 kilometre ya da çok daha yakından geçme ihtimali de bulunuyor.

Asteroid uzak yolu tercih ederse, teleskop desteğiyle bile görülemeyecek. Ancak asteroid yakın bir rotayı takip ederse, teleskop ile rahatlıkla görülebilir.

Astronomlar, 30 metrelik bu asteroidi henüz iki yıl önce keşfettiler.

Asteroid 2013 TX68'in 2017 Eylül tarihinde bir kez daha yakınımıza gelmesi bekleniyor. 2017 yılındaki ziyaretinde Dünya'ya çarpma olasılığı "var", ancak bu sadece 1:250.000.000. NASA, bu ihtimali "ciddi bir endişe için çok küçük" olarak tanımlıyor.

Yorumlar