Yeni başkan Kışanak göreve başladı

Yerel seçimde BDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gültan Kışanak, yeni görevine başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni başkan Kışanak göreve başladı

Yerel seçimde BDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gültan Kışanak, yeni görevine başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Osman Baydemir, Kışanak ve Fırat Anlı’yı belediye önünde güllerle karşıladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, başkanlık görevine başladı. Eş Başkan Fırat Anlı ile birlikte belediyeye gelen Kışanak’ı, kapıda önceki Başkan Osman Baydemir ve yönetimdeki arkadaşları karşıladı. Baydemir, burada yaptığı konuşmada, “10 yıllık şehri Amed’de halkımızın desteğiyle kadim halkımıza ekip olarak hizmet etmenin arayışı ve çabası mücadelesini vermekteyiz. Hizmet bayrağını halkımızdan ve arkadaşlarımızdan devraldık. Şükürler olsun ki Rabbime, 10 yıl sonra hizmet bayrağını halkımızın teveccühüyle bir kez daha arkadaşlarımıza vermenin haklı heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

Çevre politikalarından ulaşıma, altyapıdan ekolojiye Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar ortaya konmamış hizmetlerin kaç katının Diyarbakır’da yaşama geçmiş olmasının haklı gururunu bir kez daha yaşadıklarını anlatan Baydemir, “Arkadaşlarımızdan devraldığımızda hizmet bayrağını bir üst noktaya getirdiysek bundan sonra başta ana kent il eş başkanlarımız ve ilçe eş başkanlarımız, halkımızın desteğiyle bizim getirmiş olduğumuz noktadan çok üst bir noktaya hizmetleri getireceğinizden hiçbir şüphe duymuyoruz. Ben ve arkadaşlarımız 24 saat boyunca bir telefon mesafesi kadar anakent belediyemizin ve ilçe belediyemizde yakın bir mesafede olacağız. Demokrasinin en güzel yanlarından birisi de hizmet bayrağının halk tarafından verilmesi ve günü geldiğinde yine hizmet bayrağını halk tarafından alınması ve tekrar verilmesi. Eski belediye başkanı diye bir kavram yok. Önceki başkan vardır ve yani başkanlar vardır. Önceki ekip olarak yeni arkadaşlarımıza yürekten başarı diliyoruz. Başaracağınıza dair zerre kadar şüphemiz yok. Rabbim, hiçbir kimseye pişmanlık duygusunu vermesin. 10 yıllık yerel yönetim içerisinde bir film şeridi gibi geçmişimize baktığımızda, pişmanlık duyduğumuz herhangi bir partilimiz olmadığını ifade etmek isterim. Bütün mesai arkadaşlarımızla hep şunu söyledik. Arkadaşlar kurban olayım hukuk, ahlak ve meşruluk bu eksenler üzerinde yürüdüğümüzde emin oun ki pişmanlık duyacağınız çıkmıyor. Projeler manasında Diyarbakır’a yapmış olduğumuz Cumhuriyet tarihinden kat kat yapmışız. Tam bu noktada bayrağı başkanlarımız aldılar. Hafif raylı sistemin inşallah Diyarbakır’a kendileri getirecekler. Projesi hazır. Sadece kaynağı eksiktir.” diye konuştu.

"BU ÜLKE BİR GÜN DEMOKRATİKLEŞECEK"

Görev yaptığı sürece eksiklerinin elbette olduğunu anlatan Baydemir, “Elbette ki gücümüzün yetmediği alanlar oldu. Ama nihayetinde stratejik diyebileceğim bir hatamızın olmadığının da haklı ve heyecanını yaşıyoruz. Bizim mensubu olduğumuz siyasetin bireye biçmiş olduğu rolde veya mücadele içerisindeki bizim gibi neferlerin beklentisi içerisinde belediye başkanlığı ve milletvekili olmak yoktur. Kürt halkı eşitlik, adalet ve özgürlük temelinde onurlu bir barışa ulaşıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Yaşamın neresinde ihtiyaç olursa olsun bu coğrafyanın neresinde ihtiyaç olursa olsun baş göz üstüne halkımızın davasına güç vermeye devam edeceğiz. Diyarbakır halkından 7-8 kez helallik istedim ama bir kesimi unuttum. Onlar da haklarını helal etsinler. 10 yıllık zaman diliminde adeta bir dakika bizleri yalnız bırakmayan, gittiğimiz her ortamı dinleyen ve teknik takibe alan, bu konuda gece gündüz emek sarf eden bir kesim de var. Onların emeğini de hiç etmemek gerekiyor. Emin olun bu ülke bir gün demokratikleşecek. Arşivlerden biz gerçek manada demokrasi mücadelesinin onurlu bir barış mücadelesinin belgesellerini canlı canlı çıkarma imkanına sahip olursunuz.” ifadelerini kullandı.

KIŞANAK: HALKIN ÇIKARLARINI HER ŞEYİN ÜZERİNDE GÖRECEĞİZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ise şunları söyledi: “Bu kentte yaptıkları hizmetlerden sonsuz derecede teşekkür ediyoruz. Biz bir siyasi gelenek olarak kendi sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bundan sonra aynı anlayışlı bu çalışmaların devam edeceğini ifade ediyorum. Bu konuda arkadaşlarımıza şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Asla eski olmayacaklar. Arkadaşlarımız her zaman bizimle birlikte yanımızda göreceğiz. Hep birlikte bu bayrağı daha yukarıya taşıyacağız. Bizim için en önemlisi olan şudur, bu bayrağı tertemiz ve lekesiz devredilmesidir. Arkadaşlarımıza bu konuda şükranlarımızı sunuyoruz. Halkın değerlerimize layık olmak ve o değerleri korumak, bir kuruşunu çarçur etmeden bugüne kadar gösterdikleri titizlik nedeniyle teşekkür ediyoruz. Aynı siyasal anlayış her şeyin üzerine giren halkın çıkarlarını her şeyin üzerine gören bu siyasal anlayışın bize verdiği terbiye ve eğitim doğrultusunda bu bayrağı, tertemiz bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza vereceğiz.”


CİHAN

Yorumlar