Yeni balıkçı barınağı yeni bir Marina vakası yaşatmamalı

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Mezitli İlçesine yapılması planlanan yeni balıkçı barınağının yeni bir Marina vakası yaşatmaması gerektiğini belirtti.     Mersin...

Google Haberlere Abone ol
Yeni balıkçı barınağı yeni bir Marina vakası yaşatmamalı

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Mezitli İlçesine yapılması planlanan yeni balıkçı barınağının yeni bir Marina vakası yaşatmaması gerektiğini belirtti.

    Mersin İKK Genel Sekreteri Seyfettin Atar yaptığı açıklamada, hem kent merkezindeki hem de Karaduvar’daki Balıkçı Barınağı'nın mevcut durumunun Mersin'de "Balık Kültürü ve Sektörünün’ gelişmesinin önündeki en önemli engellerden biri olduğunu belirtti. Her 2 barınağında hem toplumun hem de balıkçının ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak olduğunu dile getiren Attar bu anlamda Mersin kentinin balıkçı barınağı sorununa sırtını dönmesi veya balıkçıları görmezden gelmesi asla düşünülemeyecek bir konu olduğunu söyledi.

    Mersinli aktörlerin dahil olmadığı bir çözüm üretme biçiminin sorun çözmekten ziyade üretmeye yönelik olduğunu anlatan Attar şöyle devam etti: "Şimdiye kadar edinilen bilgilerden çok kısa bir zaman içinde, konu ile ilgili yetkinliği sınırlı bürokratlar tarafından ve az sayıda değişken dikkate alınarak Yeni Balıkçı Barınağı’nın yeri ile ilgili alternatifler belirlenmiş ve bu alternatiflerden biri üzerinde çalışmaların devam ettiği görülmektedir. 6 alternatifin içinde ise çalışmaların ön raporda uygun görülmeyen Mezitli Deresi doğusunda devam ettirildiği görülmektedir. Bu her ne kadar yetersiz de olsa yapılan yer belirleme çalışmalarının hiç bir öneminin olmadığını ve bu tür büyük yatırım kararlarının keyfe keder verildiğini göstermektedir."

    Çamlıbel’deki balıkçı barınağının taşınmasının ardından burasının yeni bir ‘Marina’ vakasına dönüşebileceğine dikkat çeken Attar şunları kaydetti: "Bu tür kamusal kullanımların özel ve prestijli olanlara dönüşmesi hem kamusal niteliğinin zarar görmesine hem de merkezdeki mevcut ticari hizmetler üzerinde olumsuz etkiler oluşturacaktır. Bu gün Mersin Forum AVM ve Mersin Marina gibi yeni ticari odakların kent merkezi üzerindeki olumsuz etkileri gözler önündedir. Mersin büyük ölçekli ticari zincirler karşısında küçük ölçekli yerel ticaret unsurlarını koruyacak stratejileri bir an önce gündemine almalıdır." CİHAN

Yorumlar