Yeni arazi kanunu mağdurları Tapu ve Kadastro Müdürlüğü önünde eylem yaptı

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda 15 Mayıs'ta yapılan değişikle tarım arazilerinin satışına getirilen düzenlemeyle arazilerini satamayan Gaziantepli vatandaşlar ve emlakçılar ;Tapu ve Kadastro 13. Bölge Müdürlüğü önünde eylem...

Google Haberlere Abone ol
Yeni arazi kanunu mağdurları Tapu ve Kadastro Müdürlüğü önünde eylem yaptı

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda 15 Mayıs'ta yapılan değişikle tarım arazilerinin satışına getirilen düzenlemeyle arazilerini satamayan Gaziantepli vatandaşlar ve emlakçılar ;Tapu ve Kadastro 13. Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Borçlarından dolayı arazilerinin belli bir miktarını satmak isteyen vatandaşlar yeni düzenleme ile mağdur edildiklerini ifade ederek tepki gösterdi.

5400 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle artık dikili tarım arazilerinde 3 dekarın altında kalan parseller, 5 dekarın altındaki araziler, kuru tarımda ise 10 dekarın altındaki tek tapu olarak satılabilecek. Yeni düzenleme ile birçok vatandaşın mağdur olduğunu belirten vatandaşlar, duruma tepki göstererek Tapu ve Kadastro 13. Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Birçok insanın borçları nedeniyle arazilerinin belli bir kısmını satışa sunmalarına rağmen satamadıklarını açıklayan Mustafa Çiçek isimli bir vatandaş, “İnsanlar verdikleri sözde duramıyorlar. İnsanlar bu sözleri yerine getirmeleri için ticaret yapmaları lazım.” dedi.

Evlenmek için 3 tapusundan bir tanesini satmak istediğini ancak satamadığını dile getiren Ahmet Ayata isimli bir vatandaş, “Adam bana diyor ki 3'ünü birden satacaksın. Ben 3'ünü birden neden satayım? Tapumun bir tanesini satıp evleneceğim, araba alacağım. İşi zorlaştırdıkça zorlaştırıyorlar. 3 tapumu satarsam çiftçilik yapabilir miyim?” diyerek tepkisini ortaya koydu.

KIZIMIN HARC PARASI İÇİN SATMAM LAZIM SATAMIYORUM

Fabrikada işçiyken kredi çekerek ev aldığını söyleyen Nihat Karakuş isimli mağdur bir vatandaş da, işten çıkarıldığını ve kredisini ödeyemediği için arazisinin bir tanesini satmak istediğini ifade etti. Tapulu arazisini satarak kredi borcunu ödemek istediğini belirten Karakuş, arazisini satamaz ise evine icra geleceğini kaydetti. Kızının harç parasını yatırmak için tapulu bir arazisini satmak istediğini ifade eden Işık Bildik isimli bir vatandaş da, yeni kanunun mağdurları arasında yer aldıklarını dile getirdi.

Devletin ihtiyacı var ise bir parça arazisini bağışlayacağını vurgulayan Mehmet Ferik isimli bir vatandaş ise, “Devletin benim arazime ihtiyacı varsa ben bir parçasını kendisine bağışlıyorum. Eğer benim malımla devlet düzelecekse ben bir parça malıma bağışlıyorum, ama benim diğer parçalarıma da karışmasın kardeşim.” şeklinde konuştu. 300 bin TL değerinde bir arazi almak istediğini belirten Mehmet Ergün isimli bir vatandaş da, yeni yasadan dolayı arazi alamadığını kaydetti. Vatandaşlar Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü önünde tepkilerini dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.

CİHAN

Yorumlar