'Yeni Amasyaspor'a ahlaki katkı da sağlayacak futbolcularla çalışmak istiyoruz'

Yeni Amasyaspor Kulübü As Başkanı Mustafa Ödübek, 10 yıldır özlemini çektikleri profesyonel lige çıkmayı hak ettiklerini ve bunu en kısa zamanda başaracaklarını söyledi.Transfer çalışmalarına halen devam ettiklerini kaydeden Başkan...

Google Haberlere Abone ol
'Yeni Amasyaspor'a ahlaki katkı da sağlayacak futbolcularla çalışmak istiyoruz'

Yeni Amasyaspor Kulübü As Başkanı Mustafa Ödübek, 10 yıldır özlemini çektikleri profesyonel lige çıkmayı hak ettiklerini ve bunu en kısa zamanda başaracaklarını söyledi.

Transfer çalışmalarına halen devam ettiklerini kaydeden Başkan Ödübek, Yeni Amasyaspor'un halen 21 kişilik kadrosu olduğunu belirterek, "Bu ay sonunda Erzurum'a 12 günlük bir kampa giriyoruz. Kampa gitmemizin amacı üst liglerden futbolcu almaktır. Yeni Amasyaspor'u başarıya taşıyacaksak kesinlikle başarılı futbolcularla yola devam etmek zorundayız." dedi.

Kampta kendi eksikliklerini görmeyi hedeflediklerini belirten Ödübek, "Sonra orada takımlarıyla anlaşamayan futbolcuları göreceğiz kampın bir amacı da budur. Bu yüzden transferi erkenden bitirmek istemedik ama takımımızın iskeletini de oluşturmuş durumdayız. Bundan önceki Amasyaspor, yılların takımı 2 yıl içerisinde 2. Lig'den amatör kümeye düştü. Tekrar bunun yaşanmaması için biz Yeni Amasyaspor'un temellerini sağlam atmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Futbolcularına yaptığı konuşmada, Yeni Amasyaspor'un alt yapısını oluşturduklarını ifade eden Ödübek, "Dört ayrı yaş kategorisinde liglerde mücadele edeceğiz." diyerek, şöyle devam etti:

"Biz seneye profesyonel lige çıktığımız zaman oradaki hedefimiz de akademik ligde devam etmek. Akademik Lig'in bir üstü de Elit Lig'dir. Biz 3. Lig'e çıktığımız zaman bölgemiz biraz daha genişleyecek, Samsun grubuyla, Ordu grubuyla oynayacağız oradaki gençleri göreceğiz. Bizim çocuklarımızı onlar görecek. Çocuklar daha fazla maç yapmış olacaklar hep kendi aralarında maç yapmamış olacaklar. Farklı grupların takımlarıyla maç yaparak kendilerini daha iyi hazırlayacaklar."

Yeni Amasyapor'un 163 bölgesel Amatör Lig takımından en çok taraftara oynayacak takım olacağını iddia eden Başkan Ödübek, "Bunu Amasya'da görüyoruz, kadro ve takım olarak kolej havasını oluşturacak bir kadro. Yani liglerde bunun örnekleri var. Dünyanın parasını verirsiniz ama Amasya'ya uyum sağlatamazsınız, bize bu topçu lazım değil. Her maçta 5 tane gol atacak futbolcuyu getirirsiniz ama 3 maç oynar, 8 maç oynamaz bunun bize hiçbir katkısı yok. İçeriye fitne fesat sokar, içeride mikser görevi görür, takımın huzuru bozar böyle futbolcuya da ihtiyacımız yok. Bize, Amasya'ya, Amasyalılara, kulübümüze ahlaki değerleri olarak da katkı sağlayacak futbolcularla çalışmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar