Yeni aldıkları ev yanınca 3 kişilik aile sokakta kaldı

Aydın’ın Çine ilçesi Bucak Köyü’nde yeni aldıkları evleri yanan üç kişilik Birben ailesi, başlarını sokacak eve muhtaç hale geldi. Evleriyle birlikte tüm eşyaları yanan Birben ailesi, şimdilik geceyi evlerinin önünde komşularının...

Google Haberlere Abone ol
Yeni aldıkları ev yanınca 3 kişilik aile sokakta kaldı

Aydın’ın Çine ilçesi Bucak Köyü’nde yeni aldıkları evleri yanan üç kişilik Birben ailesi, başlarını sokacak eve muhtaç hale geldi. Evleriyle birlikte tüm eşyaları yanan Birben ailesi, şimdilik geceyi evlerinin önünde komşularının verdikleri döşek ve battaniye ile geçiriyorlar. Geceleri soğukta kendisinin ve annesinin üşüdüğünü belirten 15 yaşındaki engelli Bilge Birhan, elleriyle “Şu kadarcık evimiz olsa yeter” sözlerini devam ettiremeden gözyaşlarına boğuluyor.

Özürlü kızı Bilge Birben ve eşi Berife Birben (36) ile köye yerleşen Atılgan Birben, 6 ay önce aldıkları evleri iki hafta önce yandı. Üç odalı evlerindeki tüm eşyaları yanan Birben ailesi, şimdi geceyi, kendilerine verilen döşek ve battaniye ile evlerinin avlusunda geçiriyorlar. Başlarını sokacak bir ev isteyen veya yanan evlerini yapacak bir hayırsever arayan baba Atılgan Birben, “Üç odalı evimiz yandı. Hiçbir şey kurtaramadık. Tüm eşyalar yandı. Şimdi bize verilenlerle idare ediyoruz. Evi yeni aldık tapusu yok diye devlet yardım etmiyor. Hayırsever birisinden bize yardım etmesini bekliyorum. Ailecek dışarıda kaldık.” dedi.

Gözyaşları içerisinde konuşmakta zorlanan anne Şerife Birben de başlarını sokacak bir evleri olduğu için çok sevinirken yanmasıyla yeniden evsiz kaldıklarını söyledi. Her şeyimiz yandı diyen Şerife Birben, göz yaşları içerinde evlerini yaptıracak bir hayırseverden yardım beklediklerini söyledi.

Ailenin yüzde elli özürlü raporu bulunan 15 yaşındaki kızları Bilge Birben de gözyaşları içerisinde, “Her şeyimiz yandı. Evimiz de yandı. Gece dışarıda yatıyoruz. Rüzgar esiyor. Ben üşüyorum, annem de üşüyor. Anneme üzülüyorum. Bir evimiz olsa” diyerek ağladı.

CİHAN

Yorumlar