Yençeltek Kömür İşletmeleri'nden kadınlara yönelik 'Çadır Pazarı' kuruldu

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat’ın Sorgun ilçesinde kadınlar için kurulan otantik çadırdan pazar alanı oluşturuldu. Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş Genel Müdürlüğü’nün sponsorluğunda...

Google Haberlere Abone ol
Yençeltek Kömür İşletmeleri'nden kadınlara yönelik 'Çadır Pazarı' kuruldu

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat’ın Sorgun ilçesinde kadınlar için kurulan otantik çadırdan pazar alanı oluşturuldu.

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş Genel Müdürlüğü’nün sponsorluğunda Sorgun Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından Ahmet Dutluk Parkı içerisinde kurulan çadır pazar düzenlenen törenle açıldı. Törene Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş Genel Müdürü Osman Coşkun, Yeni Çeltek İşletme Müdürü Halil İbrahim Akyel, Havza Madencilik Sahibi Reşit Alkan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür İpek, ilçe halkı ve vatandaşlar katıldı.

Çadır pazarın açılışı öncesinde stantları ziyaret eden Genel Müdür Coşkun, alışveriş yaptı. El emeği ürünleri pazara satışa sunan kadınlarla sohbet eden Coşkun, sosyal ve kültürel zenginliklerin tanıtımı açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğuna dikkat çekti. Sorgun halk oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan açılış programında katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Coşkun, kâr eder bir hale gelen Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri'nin Yozgat’ın topyekün gelişimine katkıda bulunacak her türlü yatırımı gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Coşkun, "Vefa, insan demektir. Vefa yoksa insan da yoktur. Siz bize sahip çıktınız, Yozgat halkı bize sahip çıktı, biz de size sahip çıkıyoruz, ölene kadar da size sahip çıkacağız." dedi.

Kısa süre önce Kayseri’de yaşanan aile faciasına dikkat çeken Coşkun, olayın temelinde sosyal nedenler olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Yakın bir geçmişte televizyon haber izledim. Bir vatandaşımız Kayseri’de işsizlik sebebiyle bunalıma girdi, eşini ve çocuklarını öldürdü. Daha sonra gitti çocuğunun bir tanesi okuldaydı, 8-10 yaşındaki o evladını elinden tutup apartmana getirdi, 9’uncu kattan çocuğunu aşağıya attı, sonra da kendini atıp intihar etti. Bu, çok yakında oldu, Kayseri’de oldu yani hemen yanımızda oldu. Ben bu olayı izlediğim zaman 2 gün ağladım, insanlığımdan utandım. Eğer o vatandaşımızın (Allah rahmet eylesin) hanımı evine ekmek getiriyor olabilseydi, o intihar etmeyecekti, çocuklarını öldürmeyecekti, hayatta olacaktı. Bundan hepimiz sorumluyuz, hepimizin vebali var. Allah, öncelikle bize soracak ama sonra da size soracak. Nüfusumuzun yarısını hanımefendiler oluşturuyor. Biz bu enerjiyi değerlendirmek durumundayız. Hanımefendilerin aile ekonomisine, aile bütçesine katkı sağlamasına ortam hazırlayıp, öne çıkarmamız lazım."

Sorgunlu’lara Dutluk Parkı’ndaki çadır pazardan alışveriş yapmaları tavsiyesinde bulunan, davet eden Coşkun, buradan alışveriş yapanların hem ekonomik bir alışveriş hem de hayırlı bir alışveriş yapmış olacaklarını vurguladı.

Sorgun Kaymakam Levent Kılıç da konuşmasında, Yeni Çeltek Genel Müdürü Osman Coşkun’un Hami-Yet Projesi ile başlayan desteğinin 2 milyon TL’lik Fen Lisesi ile devam edip, Çadır Pazar kurulmasına kadar gittiğini söyledi. Yozgat’ın ilçeleri arasında Sorgun’un örnek ilçelerden olduğunu belirten Kaymakam Kılıç, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gelen ihtiyaç sahibi bayanlar için çadırdan yapılan pazarın önemli bir imkan oluşturduğuna dikkat çekti.

Sorgun’a gelen misafirlerin hediyelik eşya alacak bir yer bulmakta sıkıntı yaşadıklarını hatırlatan Kılıç, "Bu anlamda da fikir fikiri getirdi ve böyle bir ihtiyacımız olduğunu Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürümüz Sayın Osman Coşkun’a söylediğimizde destek oldu. Sayın genel müdürümüz sağ olsun Hami-Yet projesi ile başladığımızda ilk 5 bin lirasını orada aldık. Sonraki sene 15 bine çıktı, sonra 2 trilyon lira parayı Fen Lisesi’ne verdi. Sorgun’un eğitim alanında da çok büyük bir ihtiyacı vardı. Sorgun Belediyespor’a destekleri oldu. Genel müdür olduktan sonra Yeni Çeltek’in burada olduğunu Sorgunlu fark etti. Bugüne kadar Yeni Çeltek var mıymış, bir şeyler yapabiliyor muymuş bunu gösterdi. Dutluk Parkı’nda böyle bir eser oluşmasında bize sağ olsun destek oldular. Bu proje ortaya çıktı. Memnun olmayan hiç kimse yok. İnşallah devamı gelir diye düşünüyorum. Ben geleceğe Sorgun açısından ümitle bakıyorum, bu bir başlangıç, inşallah devamı da gelir. Burada bayanlarımız el ürünlerini sağlama imkanı bulacak. Bu vesile ile genel müdürümüze ilçemize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu. Okunan duaların ardından Çadır Pazar’ın açılışı yapıldı. Açılış sonunda davetlilere gözleme ikram edildi.

CİHAN

Yorumlar