Yelkenoğlu Liseleri’nden TÜBİTAK’tan başarısı

Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) genç bilim insanları yetiştirmek amacıyla düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Final Yarışması'nda Türkiye üçüncüsü olarak başarılarına...

Google Haberlere Abone ol
Yelkenoğlu Liseleri’nden TÜBİTAK’tan başarısı

Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) genç bilim insanları yetiştirmek amacıyla düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Final Yarışması'nda Türkiye üçüncüsü olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

TÜBİTAK'ın orta öğretim öğrencileri arasında düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Yarışması’nın Türkiye finalleri, daha önce bölge elemelerinde birinci olan projelerin katılımıyla Ankara’da gerçekleşti.

Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri öğrencilerinden Dilara Nur Doğan ve Güldeste Bekar'ın hazırlamış olduğu coğrafya projesi, hem akademisyenlerin büyük ilgisini çekti hem de jüri üyeleri tarafından Türkiye 3’üncülüğüne layık görüldü. TÜBİTAK finallerinde bronz madalyanın sahibi olan öğrenciler, ödüllerini “Bana Açıyı Söyle Sana Enlemini Söyleyeyim!” isimli çalışmayla elde ettiler. Türkiye 3’üncüsü olan Dilara Nur Doğan ve Güldeste Bekar, TÜBİTAK tarafından verilen 2 bin lira para ödülünün yanı sıra, üniversite giriş sınavında da ek puan elde etti. Başarılı öğrencilere belgeleri ve plaketleri TÜBİTAK yetkilileri ve bilim adamları tarafından verildi.

Elde edilen başarıyla ilgili bir açıklama yapan Özel Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Halil Yıldız, “TÜBİTAK finallerine bölge yarışmalarında birinci olan 2 projemizle katılmıştık. Öğrencilerim ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar ve sonuçta projelerimizden biriyle Türkiye 3’üncülüğü elde ettiler. Bu sonuçla Kayseri’ye yeni bir başarı daha armağan etmiş olduk. Hem öğrencilerimi hem de onları yönlendiren danışman öğretmenlerini tebrik ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar