Yelkenoğlu Liseleri, LYS’de Kayseri’yi bir kez daha gururlandırdı

Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri 2014 Lisans Yerleştirme Sınavlarında (LYS) elde ettiği Kayseri birinciliği, ikinciliği ve Türkiye dereceleriyle başarısını bir kez daha ortaya koymayı başardı. Yelkenoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi...

Google Haberlere Abone ol
Yelkenoğlu Liseleri, LYS’de Kayseri’yi bir kez daha gururlandırdı

Kayseri Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri 2014 Lisans Yerleştirme Sınavlarında (LYS) elde ettiği Kayseri birinciliği, ikinciliği ve Türkiye dereceleriyle başarısını bir kez daha ortaya koymayı başardı.

Yelkenoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşe Nur Yavaş, TS-2 puan türünde Kayseri birinciliğinin yanında Türkiye 24’üncülüğü elde ederken, Yelkenoğlu Fen Lisesi öğrencisi Büşra Nur Kaya da Y-YGS-4 puan sıralamasına göre Kayseri ikinciliğine ve Türkiye 27’nciğine imza atmayı başardı. Öğrenciler bu başarılarının yanı sıra sekiz puan türünde ilk 100 öğrenci arasına girerek Kayseri’ye, okullarına ve ailelerine büyük bir gurur yaşattı.

Elde edilen başarılar ve sonuçlarla ilgili bir açıklama yapan Özel Mustafa Yelkenoğlu Liseleri Müdürü Halil Yıldız, “Okullarımızda bütün alanlarda olduğu gibi üniversiteye giriş sınavlarında da her yıl önemli başarılara imza atıyoruz. Öğrencilerimiz geçtiğimiz yılki LYS'de ve 2014 YGS'de de büyük başarılar elde etmişler ve ülkemizin gözde üniversitelerine yerleşmişlerdi. Bu yıl yine LYS’de elde ettiğimiz Türkiye dereceleri ile Kayseri’nin gururu olduk, bu iki öğrencimizin yanında diğer öğrencilerim de önemli başarılara imza atarak ilk 1000’de 25 derece elde ettiler, bizlere büyük bir gurur yaşatan öğrencilerimize üniversite hayatlarında da başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar