Yedinci yüz nakli yapılan Recep Kaya yeni yüzünü aynada gördü: Çok güzel olmuş

Türkiye’nin 7'nci Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin de 5'nci yüz nakli yapılan Recep Kaya yeni yüzünü ilk kez aynada gördü.

Google Haberlere Abone ol
Yedinci yüz nakli yapılan Recep Kaya yeni yüzünü aynada gördü: Çok güzel olmuş

Türkiye’nin 7'nci Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin de 5'nci yüz nakli yapılan Recep Kaya yeni yüzünü ilk kez aynada gördü. Kaya, yüzünü çok beğendiğini, bundan sonra insanların arasına girebileceğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 28 Aralık 2013’te Türkiye’nin 7'nci Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin de 5'inci yüz nakli yapılan Recep Kaya ameliyatın üzerinden geçen 53 gün sonra ilk kez yeni yüzünü gördü. Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan’ın gözetimden ilk kez yüzüne aynada bakan Kaya, yeni halini çok beğendiğini belirtti. Yüzünün gayet güzel olduğunu kaydeden Kaya, “Bu kadarını beklemiyordum. Beğendim çok güzel olmuş. Çok mutluyum gerçekten insanların arasına girebileceğim. Yeni bir hayat beni bekliyor.” dedi.

Özlenen Özkan da, Recep Kaya’ya yapılan operasyonda kendileri tarafından yapılan ilk parsiyel (bütününü kapsamayan, tam olmayan, kısmi) yüz nakli olduğunu ifade etti. Kaya’nın parsiyel nakle ihtiyacından dolayı bunun yapıldığını kaydeden Özkan, “Burun, üst, dudak ve dama nakledildi. Tıraş edildi ve kendisini aynadan gördü. Gayet iyi çok yakın bir zamanda da Recep'i taburcu edeceğiz.” dedi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde zehirlenmeye bağlı hastalık nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen 34 yaşındaki Ali Emre Küçük'ün yüzü, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 2004 yılında ağabeyinin düğününde av tüfeğinin kazayla ateş alması sonucu yüzünden yaralanan Recep Kaya'ya nakledilmişti. CİHAN

Yorumlar