Yediden yetmişe 'Herkes O'nu okuyor' sınava katılıyor

Türkiye genelinde gerçekleştirilen Herkes O'nu (SAV) Okuyor yarışmasının sınavları yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yediden yetmişe 'Herkes O'nu okuyor' sınava katılıyor

Türkiye genelinde gerçekleştirilen Herkes O'nu (SAV) Okuyor yarışmasının sınavları yapılıyor.

Niğde Ümit Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Salih Memiş, Niğde’de yarışmaya 11 bin kişinin başvurduğunu belirterek, sınavların 31 Mart’ta başladığını günde iki seans olarak yapıldığını söyledi. İstanbul merkezli Peygamber Yolu Derneği ve Niğde Ümit Eğitim ve Kültür Derneği (NÜMDER) tarafından organize edilen Herkes O'nu (SAV) Okuyor kitap okuma yarışmasının sınavları yapılıyor.

NÜMDER Başkanı Memiş sınavlar hakkında şu bilgileri verdi: “Herkes O'nu Okuyor kampanyası kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) hayatını okuma yarışmamız devam ediyor. Yarışmamıza 11 bin katılımcı başvurdu. Sınavlarımız 31 Mart 2014 tarihinde başladı. Günde iki seans olmak üzere toplamda 30 seans halinde yarışmamız gerçekleştirilmektedir. Yarışmamıza her yaştan katılımcı başvurarak kitabı okumuş ve sınava katılmıştır. Sınav seanslar halinde yapılmakta olup 12 Nisan 2014 tarihine kadar sınavlar devam etmektedir. Sınavlarımıza 5 bin kişi katılmıştır ve sınavlarımız hafta sonu da devam etmektedir. Sınav üç kategoride yapılmakta olup, 1. kategoride ilköğretim öğrencileri Rahime Kaya'nın Efendiler Efendisi kitabını okuyarak, 2. kategoride Lise öğrencileri Reşit Haylamaz'ın Efendimiz kitabını okuyarak ve 3. kategoride de yetişkinler F. Gülen Hocaefendi'nin Sonsuz Nur kitabını okuyarak katılmışlardır”

Memiş, öte yandan yarışma sonunda 25 Nisan Cuma günü saat: 20.00’da Saray Düğün Salonu'nda sanatçı Süleyman Erkişi ve Mehtap Radyo Genel Yayın Müdürü Mesut Baran'ın katılımlarıyla ödül töreni düzenleyeceklerini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar