Yedi ilden gelip Denizli kalp ameliyat olanlar yürüyüş yaptı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi'nde, geçen yıl kalp damar cerrahisi kliniğinde ameliyat edilen Burdur, Afyonkarahisar, Aydın, Muğla, Isparta, Uşak ve Denizli’den 30 hasta yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Denizli...

Google Haberlere Abone ol
Yedi ilden gelip Denizli kalp ameliyat olanlar yürüyüş yaptı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi'nde, geçen yıl kalp damar cerrahisi kliniğinde ameliyat edilen Burdur, Afyonkarahisar, Aydın, Muğla, Isparta, Uşak ve Denizli’den 30 hasta yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Denizli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Osman Acar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Demirciler, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan ve idareciler de katıldı.

Yürüyüşten önce konuyla ilgili ilgili bilgi veren Opr. Dr. Saçkan, bölge hastanesi olma yolunda hızla ilerleyen hastanelerinde geçen yıl 400 kalp ameliyatı yaptıklarını, bunlardan 38’inin kalbi durdurmadan, 50’sininse hasta uyutulmadan yapıldığını söyledi. Açık kalp ameliyatında Avrupa’dan bir adım fazlasını yaptıklarını belirten Saçkan, “Denizli Devlet Hastanesi sadece Denizli’ye değil, Burdur, Afyonkarahisar, Uşak, Nazilli ve Muğla'daki hastalarımıza da 24 saat hizmet vermektedir. Sağlığına kavuşturduğumuz, yaşları 43 ile 93 arası 30 hastamızla sağlıklı yaşam yürüyüşünde biraraya geldik. Bu, kalp hastalarımıza yönelik ilk etkinliğimizdir. Amacımız, normal yaşantılarına dönebileceklerini ve evden dışarı çıkabileceklerini göstermekti. Burada ameliyattan önce yürümekte zorluk çeken hastalarımız bulunmakta ve bugün çok rahat yürüyüş yapabilmekteler.” dedi.

‘AMELİYAT OLAN HASTALARIMIZA YÜRÜYÜŞÜ TAVSİYE EDİYORUZ’

Genel Sekreter Acar da Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği'nin, kalp cerrahisinde çevre illere de hizmet veren bir konumda olduğunu ve başarılı ameliyatlara imza attığını belirtti. Sağlıklı olabilmek ve hastalıklarla mücadele için hareket etmenin önemli olduğunu vurgulayarak, herkese yürüyüş yapmayı tavsiye etti. Opr. Dr. Acar, “Sağlık Bakanlığımız'ın son dönemde üzerinde çok durduğu bir konu var, sürekli hareket etmek ve yürümek. Bizler de bu politikadan yola çıkarak, Denizli Devlet Hastanemiz'de kalp ameliyatı olan hastalarımızla bu bahar gününde yürüyüş yapalım dedik. Onların ameliyat öncesine göre ne kadar sağlıklı olduklarını ve kalp hastası olmalarına rağmen yürüyüş yapabileceklerini anlatmak istedik. Tüm kalp ameliyatı olmuş hastalarımıza ve sağlığını korumak isteyen herkese yürüyüş yapmalarını tavsiye ediyoruz. Sağlık için hareket etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Sarayköy’den katılan 61 yaşındaki Hasan Coşkun isimli hasta, 1,5 yıl önce adım atamadığını ve iki basamak dahi merdiven çıkamadığını belirterek, ameliyatla sağlığına kavuştuğunu anlattı: “Ameliyattan önce yürürken nefes alabilmek için sürekli ilaç kullanıyordum. Dört kez kalp krizi geçirdim, yani yaşayan bir ölü gibiydim. Daha sonra Kadir Gökhan Saçkan doktorumuz, kalbimi durdurmadan beni ameliyat etti ve üç damarımı değiştirdiler. Şu anda 5–6 kilometre hiç duraksamadan yürüyüş yapabilirim. Kendimi çok sağlıklı hissediyorum ve bugün de hiç zorlanmadan yürüyüş yapabildim.”

69 yaşındaki Mustafa Taşdemir isimli hasta ise 2011 Kasım ayında kısmi felç geçirdiğini belirterek şunları kaydetti: “Muayene ve tetkikler yapıldıktan sonra şah damarımın yüzde 90 oranında tıkalı olduğu ve kalpte tıkalı damarlarımın olduğu ortaya çıktı. Anjiyo ve bir ay sonra da şah damarı ameliyatı yapılarak sağlığıma kavuştum. Hiçbir sorunum kalmadı, artık günlük aktivitelerimi yapabiliyorum.” CİHAN

Yorumlar