Yazın gelmesiyle gurbetçiler Ardahan'a akın etmeye başladı

Gurbetçiler tatillerini geçirmek ve serin olan memleketlerinde Ramazan ayını değerlendirmek üzere serhat şehri Ardahan'a gelmeye başladılar. Yedinci aya girilmesiyle birlikte İstanbul başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından değişik yerlerde...

Google Haberlere Abone ol
Yazın gelmesiyle gurbetçiler Ardahan'a akın etmeye başladı

Gurbetçiler tatillerini geçirmek ve serin olan memleketlerinde Ramazan ayını değerlendirmek üzere serhat şehri Ardahan'a gelmeye başladılar.

Yedinci aya girilmesiyle birlikte İstanbul başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından değişik yerlerde yaşayan gurbetçiler, tatil için memleketlerine gelmeye başladı. Otobüs seferlerinde Ekim ayına kadar yer bulunamazken, seyahat firmaları bu durumdan memnun. Ardahan nüfusunun 20 bin olduğu belirtilirken, Ardahan dışında ise 2 milyon insanın yaşaması göçün ne kadar etkin olduğunu gösterdi.

Havaların ısınmasıyla birlikte İstanbul, İzmir, Ankara, İzmit ve yurt dışında ise Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaşayan gurbetçiler de tatil ve Ramazan ayını geçirmek için günler öncesinden biletlerini alarak, geçen hafta festivalle birlikte memleketlerinde yerlerini aldılar.

Ardahanlıların gurbetçilik geleneği ile yaz aylarının gelmesiyle birlikte ildeki nüfus artışı devam ediyor. Gelenlerin çoğunluğunu memurlar ya da emekliler oluşturuyor. Ardahan halkından Aytaç Bilgin, ilde olmaktan memnun olduğunu dile getirerek, ''İlimiz iş imkanı olarak kısıtlı bir yer. Bunun için halk daha çok iş imkanı olan büyük şehirlere göç ediyor ve orada çalışıyorlar. Vatandaşlarımız da memleket hasretlerini tatil döneminde buralara gelerek gideriyor. Ben tam 10 yıldır gelmemiştim. 10 yıllık hasretimi giderdim. Rahmetli babamın mezarını ziyaret ettim. Akrabalarımı ve yıllardır görmediğim çocukluk arkadaşlarımı gördüm. Ardahan geçen 10 senede çok değişmiş. Ardahan tarih olarak, kültürel olarak çok geniş bir mirasa sahip. Doğduğumuz büyüdüğümüz bu topraklarda çok anılarımız var ve bundan sonra her yıl gelmeye çalışacağım.'' dedi.

Gurbetçi vatandaşların büyük şehirlerde bunalıp, rahatlamak ve temiz hava almak için memleketlerine geldiğini ifade eden Bilgin, ''Gurbetçilerimiz mevsimlik iş için değil tatil amaçlı buralara geliyorlar, tekrar gurbet yolunu tutarlar.'' diye sözlerini tamamladı.

CİHAN

Yorumlar