Yazılım Vadisi’nde mutlu sona az kaldı

Başta Bursa olmak üzere ülkemize yeni ufuklar sağlayacak Yazılım Vadisi'nde son aşamaya gelindi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, haziran sonunda Yazılım Vadisi’nin tüm işlerinin biteceğini ve faaliyete hazır hale geleceğini...

Google Haberlere Abone ol
Yazılım Vadisi’nde mutlu sona az kaldı

Başta Bursa olmak üzere ülkemize yeni ufuklar sağlayacak Yazılım Vadisi'nde son aşamaya gelindi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, haziran sonunda Yazılım Vadisi’nin tüm işlerinin biteceğini ve faaliyete hazır hale geleceğini söyledi.

Uludağ Üniversitesi, Bilişim Sektörü İşadamları Derneği (BİSİAD), ULUTEK, Bursa Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ortaklığında yürütülen, yazılım firmalarını ULUTEK içinde kümelemeyi amaçlayan 'Yazılım Vadisi Projesi'nde sona gelindi. Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, yardımcıları ve danışmanlarıyla birlikte ULUTEK’e giderek Yazılım Vadisi’ni yerinde inceledi. Proje Yürütücüsü UÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Özmutlu, projenin geldiği aşamayla ilgili üniversitenin üst yönetimine bilgi verdi. Yazılım ve bilişimde yabancı egemenliğini kırmayı ve küçük firmaları kümeleyerek verimli çalışmayı hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Özmutlu, 1 milyon liraya mal olan projeyle Yazılım Vadisi’nde sona geldiklerini ve bir hafta içinde son rötuşların yapılacağını söyledi.

Proje başladıktan sonra BEBKA alanına giren Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te bin 500 yazılım ve bilişim firmasına ulaşarak 42 soruluk bir anket yaptıklarını kaydeden Özmutlu, firmaların güçlü ve zayıf yanlarını ortaya çıkararak vadi için bir durum tespiti yaptıklarını, elde ettikleri veriler ışığında yol haritası hazırlayacaklarını ifade etti.

ULUTEK, OSB’LERDE ŞUBE HAZIRLIĞINDA

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek de projeyi zamanında bitirmede emeği geçen sivil toplum kuruluşlarına ve öğretim üyelerine teşekkür etti. ULUTEK’te doluluk oranının son üç yılda yüzde 60’lardan yüzde 95’lere ulaştığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Yazılım Vadisi’nin de açılmasıyla ULUTEK’in verimliliğinin artacağını belirtti. Rektör Dilek, önümüzdeki dönemde bu binanın da yetersiz kalacağına işaret ederek, sanayicilerin ve KOBİ’lerin talepleri doğrultusunda, organize sanayi bölgelerinde ULUTEK’in şubelerini açmak amacıyla yer arayışlarına başladıklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar