Yazıcıoğlu soruşturmasına 'takipsizlik' kararı verilmesi endişeleri arttırıyor

Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 4 kişinin şüpheli bir helikopter kazası sonucu hayatlarını kaybetmelerine ilişkin yürütülen soruşturma hakkında 'takipsizlik' kararı verilmesi Sivaslıları endişelendiriyor.    Dosyayı...

Google Haberlere Abone ol
Yazıcıoğlu soruşturmasına 'takipsizlik' kararı verilmesi endişeleri arttırıyor

Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 4 kişinin şüpheli bir helikopter kazası sonucu hayatlarını kaybetmelerine ilişkin yürütülen soruşturma hakkında 'takipsizlik' kararı verilmesi Sivaslıları endişelendiriyor.

    Dosyayı Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan devralan Kahramanmaraş Savcılığı, şüpheli kaza ile ilgili olarak takipsizlik kararı verdi. Sivaslılar, memleketlerinin evladı olan birinin şüpheli bir kaza sonrası vefat ettiğini ve bu davada takipsizlik kararı verilmesinin çok yanlış olduğunu dile getirdi. Helikopterin kimler tarafından düşürüldüğünü bilmek istediklerini söyleyen vatandaşlar, Muhsin Yazıcıoğlu’nun dürüst bir siyasetçi olduğunun altın çizerek olayın suikast olduğuna inandıklarını ifade etti.

    Helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerden Yüksel Yancı’nın yeğeni olduğunu söyleyen Nazım Özdemir, helikopterin kasten düşürüldüğünü savundu. Helikopterde bulunanların çok sevildiğini anlatan Özdemir, “Dosyanın kapanmasına ne Allah razı olur ne biz ne de Sivas razı olur. Memleket için çok yazık olur." dedi.

    Yazıcıoğlu’nu çok eskiden beri tanıdıklarını söyleyen Sivaslılar, dosyanın kapatılmasının çok yanlış olacağını belirterek olayın suikast olduğunu, memleketin yetiştirmiş olduğu değerin böylece yok edileceğini, üzerine gidilerek gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.

    Harun Yıldırım ise takip ettiği kadarıyla olayı suikast olarak niteleyerek “Takipsizlik kararı çok yanlış bir karar, inşallah bu yanlış karardan dönerler, kimin yaptığı inşallah ortaya çıkar.” şeklinde konuştu.

    Elem Kaya da Muhsin Yazıcıoğlu’nun sadece Sivas’ın değil, ülkenin değeri olduğuna vurgu yaparak takipsizlik kararı verilmesine ülke olarak tepki gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

    Sivaslı Erkan Yıldız ise helikopterin düşürülmesiyle ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasını istedi ve Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın devreye girmesini talep etti. CİHAN

Yorumlar