Yazıcıoğlu kazası görüntüleri kullanılan 'Kod Adı: Koz' filmine yayın yasağı

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da içinde bulunduğu helikopter kazası görüntülerinin yer aldığı ve geçtiğimiz günlerde internette yayınlanmaya başlanan 'Kod Adı: Koz' adlı film ve fragmana yayın yasağı geldi.Fragmanın,...

Google Haberlere Abone ol
Yazıcıoğlu kazası görüntüleri kullanılan 'Kod Adı: Koz' filmine yayın yasağı

BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da içinde bulunduğu helikopter kazası görüntülerinin yer aldığı ve geçtiğimiz günlerde internette yayınlanmaya başlanan 'Kod Adı: Koz' adlı film ve fragmana yayın yasağı geldi.

Fragmanın, yürüyen davayı etkilemeye yönelik olduğu ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesi ve akrabalarının kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesiyle durdurulması talebinde bulunduklarını kaydeden Yazıcıoğlu davasının müdahil avukatlarından Kemal Yavuz, konyla ilgili Cihan muhabirine açıklama yaptı.

Yavuz, “Yayının durdurulmasına, varsa filmin sinemalarda gösterilmesinin önlenme, CD ortamında dağıtılmasının önlenmesine ilişkin taleplerde bulunduk. Mahkeme de bu konudaki tüm taleplerimizi kabul etti. Yayın yasağı koydu. Biz de bunu hem Telekomünikasyon İletişim Kurumu’na (TİB), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK), hem önce Haber7’de yayınlanmıştı hem haber7’ye hem de youtube ve yandex’e bildirdik.” diye konuştu.

"HEM HABER 7'YE HEM YOUTUBE VE YANDEX'E BİLDİRDİK"

Parantez Yapım tarafından geçtiğimiz günlerde internete yüklenen filmin fragmanda Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne değinilen görüntüler yer almıştı. Geçtiğimiz günlerde internette 'Kod Adı: Koz' isimli filmden bir fragman yayınlandığını belirten Muhsin Yazıcıoğlu davasının müdahil avukatlarından Kemal Yavuz, “Aslında bir film çekildiğini sanmıyorum. Ama sanki bir film çekilmiş ve fragmanı yayınlanıyor gibi muhtemelen Yeni Zelandalıların çektiği K1 isimli filmden alınan görüntüler ve emniyetin operasyon görüntülerini alarak bir film fragmanı yapmışlar.” dedi.

Bu fragmanın, yürüyen davayı etkilemeye yönelik olduğu ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesi ve akrabalarının kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesiyle durdurulması talebinde bulundukları kaydeden Yavuz, “Yayının durdurulmasına, varsa filmin sinemalarda gösterilmesinin önlenme, CD ortamında dağıtılmasının önlenmesi ilişkin taleplerde bulunduk. Mahkeme de bu konudaki tüm taleplerimizi kabul etti. Yayın yasağı koydu. Biz de bunu hem Telekomünikasyon İletişim Kurumu’na (TİB), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK), hem önce Haber7’de yayınlanmıştı hem haber7’ye hem de youtube ve yandex’e bildirdik.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar